С наближаването на Коледа и Нова година, се увеличават груповите пътувания и запитванията, свързани с тях. С какво се различават тези пътувания и как е най-добре да бъдат организирани, разказват експертите в бранша eSky.

Груповите пътувания могат да бъдат с цел екскурзия или в по-голямата си част – бизнес командировки. Може би ви се е случвало да искате да резервирате полет за повече хора и да не разбирате защо системата не ви разрешава?

За да предприемете групово пътуване и да се обърнете с подобно запитване към агенция, трябва да отговаряте на едно условие – да сте над 9 човека, търсещи полет за конкретна дестинация и дати. В случай на запитване за групово пътуване, говорейки за самолетни билети, има процедура, която се следва.

Всяка група изисква специално внимание и връзка с авиокомпанията, която оперира предпочитания от пътниците полет. След пускане на запитване към компанията се изчаква отговор, свързан с наличие на свободни места и цена. Чак след това може да се извърши резервацията и издаването на самолетните билети.

Предимството на тези пътувания е,

че понякога те излизат по-евтино, отколкото ако разделите групата и закупите самостоятелни места. Друго голямо преимущество е възможността да запазите определен брой места в самолетабез предварително да обявявате имената на пътниците. Те могат да бъдат променяни до издаването на самолетните билетите.

При индивидуално пътуване, пътникът въвежда своите имена още по време на резервацията, а всяка промяна впоследствие се таксува доста скъпо от авиокомпанията. Това не важи за групите, при които можете да променяте имената на хората почти до последно и съответно да планирате пътуването си по възможно най-добрия начин. Ако някой се откаже преждевременно, например, имате възможността да го замените с друг, докато при индивидуална резервация, той ще загуби почти цялата сума за платения билет.

При резервация за група на хотел нещата не са по-различни от обикновената резервация, но експертите съветват да потърсите хотел колкото се може по-рано. Причината е, че може да няма достатъчно свободни стаи в желания хотел и така да се наложи групата да се раздели в различни хотели.

Винаги, когато пътувате, било то самостоятелно или с група, не подценявайте туристичексата застраховка, защото цената й е съвсем достъпна, а разходите, които може да ви спести – големи, съветват експертите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара