Косата ви става все по-тънка, след като станахте на 40?

До момента, този проблем се определяше като косопад, дължащ се на напредване на възрастта или на андрогенни фактори.

Дерматологични Лаборатории DUCRAY доказаха, че това се дължи на процес подобен на стареенето на кожата: стареене на косата, който не се изразява само с посивяването й…

DUCRAY е първата марка, която научно определя това състояние, благодарение на 3 проучвания. Изследванията бяха направени в сътрудничество с четирима дерматолози, които дадоха възможност да се идентифицират физиологичните промени на по-късна възраст: забавен растеж и загуба на гъстота на косата, намалена здравина и увеличена порьозност на косъма.

За ефикасно решение, косменият фоликул трябва да бъде защитен, като същевременно се подпомага активирането на сигнала и подаването на елементи, необходими за растежа на косата.

DENSIAGE е Вашият нов съюзник в анти-ейдж грижата за коса на 40+ години

Дерматологични Лаборатории Ducray избраха две мощни анти-ейдж активни съставки, които действат в синхрон за противопоставяне на признаците на стареене на косата.

Известни в областта на козметиката, за първи път техните благоприятни свойства са приложени в грижа за косата:

  • Юлибрисинова албиция или Копринено дърво: кората на това дърво, което идва от Югоизточна Азия и е разпознаваемо по деликатните си розови цветчета, осигурява хранителните вещества и кислород, необходими за растежа на косата.
  • Китайски Жен-Шен: силно концентриран на гинсенозиди, Жен-шенът тонизира скалпа. Той предпазва клетките от оксидативен стрес и стимулира микроциркулацията.

Резултатът – гъстотата на косата се повишава, а еластичността, блясъкът и мекотата се възстановяват.

DENSIAGE анти-ейдж ритуал за коса в 3 стъпки

  • Стъпка 1

DENSIAGE УПЛЪТНЯВАЩ ШАМПОАН

Този кремообразен, но лек шампоан е с нежни почистващи агенти, идеално подходящи при тънка коса, склонна към накъсване.

DENSIAGE УПЛЪТНЯВАЩ БАЛСАМ

Кремообразна текстура, разработена за тънка и късаща се коса. Подхранва, разплита и подобрява качеството на косата.

Изтънченият аромат „изкусителна ябълка“ с нотки на ориенталски плодове придава удоволствие при употреба. Съхраняват цвета на боядисаната коса и могат да се използват толкова често, колкото е необходимо.

  • Стъпка 2

DENSIAGE УПЛЪТНЯВАЩ СЕРУМ

Формула, базирана на Албиция и Женшен, е обогатена с Декспантенол (витамин В5) и витамин F (омега 3 и 6), които хидратират скалпа и укрепват косата. Серумът действа на 2 етапа:

Моментален ефект: серумът оставя лек, немазен филм, механично увеличава диаметъра и укрепва косъма.

Дългосрочен ефект: активните съставки действат на космения фоликул, подпомагат растежа и защитават от външни агресиви фактори (напр. климатични, замърсяване и др.)

Фината гелообразна текстура не омазнява косата. Серумът се прилага 3 пъти седмично, в продължение на 3 месеца, на суха или влажна коса, точно преди стилизиране.

  • Стъпка 3

DENSIAGE ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ПРИ СТАРЕЕНЕ НА КОСАТА

Защото анти-ейдж грижата за коса започва отвътре, пълна формула спомага за поддържане гъстотата на косата и защитата й от прояви на на стареене. Комбинира коензим Q10 и витамин А с екстракт от боровинки, който активира микроциркулацията на скалпа. Медта допринася за нормалната пигментация на косата.

Комбинацията от екстракт от черна боровинка и селен, със своите антиоксидантни свойства, допринася за защита на клетките от оксидативен стрес. Жен-шен и витамин В6 придават жизненост и тонус. Биотинът спомага за поддържането нормалното състояние на косата.

Приложение: 1 таблетка сутрин, в продължени на 3 месеца.

Може да откриете серията DENSIAGE в аптеките.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара