Започна благотворителната Коледна кампания на Карин дом. Тази година инициативата ще се стреми да осигури средства за включване на деца със специални потребности в обучение по метода на Мария Монтесори.

Тази група подпомага деца с различни състояния – леки и умерени умствени увреждания, синдром на Даун, церебрална парализа и деца с комуникативни нарушения да придобият предучилищни, основни училищни, социални и ежедневни умения чрез различни дейности. Децата се учат на любов към реда, самостоятелна работа и инициативност, спонтанност и свобода, изразяващи се в самостоятелни решения и действия. Монтесори групата има за цел да усъвършенства езиковите и социални умения на децата и взаимоотношенията между деца и възрастни. Монтесори групата се води от опитен Монтесори педагог, а по време на полудневните занимания децата рисуват, моделират и апликират по различни теми, включват се в „Монтесори кухня“, тонус групи и музикотерапия, в разходки, еко-инициативи и тържества.

В направата на коледни картички и календари се включват, както децата в Карин дом, така и талантливи художници като Мирослава Милева, Флай Лима и Христо Борисов, които рисуваха заедно с малките ни художници в Карин дом.  Крайният резултат са чудесни нови картички: “Бяла магия”, “Елф”, “Залез” и “В планината”- подарък специално за Карин дом от 8 годишната Кристиана Еленска.

Поръчайте своите картички и календари до 18 декември 2018г. на телефон 052 302 518 и имейл koleda@karindom.org. Вижте каталога тук

Facebook Twitter Google+

0 Коментара