„Винаги казвам, че моят живот е семейството, и това е истината“ – така започва вълнуващата мемоарна творба, подписана от филмовата легенда Даян Кийтън „Някога пак“ .

Холивудската актриса е живяла с Уди Алън, Уорън Бийти и Ал Пачино. Да, тя е звездата на Кръстникът и Ани Хол. Но в тази книга ще има нещо много повече от подробности за живота с тези знаменитости. „Някога пак" е майсторски написана, проницателна и истински покъртителна книга за семейството и приятелството. Но преди всичко това е ода за отношенията майка-дъщеря, в която Даян Кийтън говори със съкровена любов за своята майка – Дороти Хол ( починала през 2008 г. ), чиито дневници са вплетени в текста.

„Някога пак" се чете като дневник на обикновена жена, която ненадейно е станала кинозвезда. Тя сякаш не вярва особено на това, което й се е случило, но то е факт.”, написа Los Angeles Times. Обявена за една от най-добрите книги на 2012 г., „Някога пак“ е нещо повече от автобиография на забележителна жена с неподправен чар. Това е топло, забавно и съкровено четиво, пресъздаващо атмосферата в средно американско семейство с типични американски мечти.

„Ето какво научих. Сега скоро ще стане Някога. Някога не може никога да стане Сега. Не можем да запазим миналото, нито да разгадаем загадката на любовта. Но според мен си струва да се опита“, казва Даян Кийтън.

Американската филмова звезда, режисьор и продуцент е носителка на наградата на филмовата академия на САЩ за Най-добра актриса за ролята си във филма Ани Хол на режисьора Уди Алън.

0 Коментара