6900 безплатни профилактични прегледа за жени в неравностойно положение ще дари AVON България. Инициативата е в рамките на най-мащабната кампания за борба с рака на гърдата у нас „От любов към живота”. Прегледите ще бъдат реализирани в 7 болници в България в градовете Плевен, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив. От тях ще могат да се възползват жени в неравностойно положение на възраст от 30 до 49 г. В това число влизат: многодетни майки, дългосрочно безработни жени, регистрирани в бюрото по труда, жени от малцинствени етнически групи и жени с увреждания.

„Ракът на гърдата е 100% лечим, открит навреме. За съжаление много голяма част от българките нямат достъп до профилактика на болестта. С дарението на безплатните прегледи и тазгодишната кампания искаме да обърнем внимание и на по-младото поколение за нуждата от редовно посещение при специалист“, сподели Юлия Златанова, специалист PR и реклама на AVON България, Албания, Македония. „Според статистиката броят на жените с диагноза „рак на гърдата“ у нас всяка година нараства. Водени от тези плашещи факти, ние от AVON сме още по-мотивирани в усилията си да набираме средства, с които да подпомогнем битката с най-коварната женска болест“, допълни тя.

Благотворителната акция се реализира съвместно с основния партньор на AVON в кампанията „От любов към живота“ – „Български фонд за жените”, благодарение на който се осъществява прозрачност и контрол на мащабната програма. Във всеки един от седемте града тя ще бъде подкрепена и от други неправителствени организации, които ще оказват съдействие за набирането на жени от съотвените групи и безпроблемното записването на часове. Инициативата вече стартира с дарение във Варна на 1200 безплатни ехографски прегледа в СБАЛОЗ „Д-р Марко Антонов Марков”. Прегледите във всички градове ще се осъществят до февруари 2015 г.

Кампанията по градове е естествено продължение на системната политика на Компанията за жени в посока превенция и ранна диагностика на рака на гърдата. След дарението на ехографска апаратура през 2013г., осъществено в същите 7 болнични заведения, безплатните ехогафски прегледи ще осигурят на хиляди жени шанс за по-добър живот и ще напомнят на много други за профилактичния годишен преглед при специалист.

Въпреки че ракът на гърдата е сред най-често срещаните форми на заболяване от рак в България и по света, не трябва да забравяме, че той е напълно лечим, когато е открит навреме.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара