„Филипините – седем урока на сърцето“ от Валентина Димитрова е не просто пътепис, нито е само разказ за филипинските лечители. Това е история за невидимите фини златни нишки на изцелението, които сами изтегляме от кълбото на собствената си съдба, и които често пъти сами късCoverаме.

 

Помните ли старите детски калейдоскопи? Тази книга е като тях. Пред очите на сърцето се разгръщат пъстри картини на простички мъдрости, които превръщат живота ни от биография в приказка. Географията на книгата е очертана от човешки истории, които разтърсват и докосват, от образи, в които като във вълшебно огледало се оглежда душата ти.

„Филипините – седем урока на сърцето“ има своите очаквани и неочаквани герои, но главният е Сърцето. „Моето – както казва авторът – защото думите идват от него и Вашето, защото те непременно ще почукат там, за да ви разкажат една друга версия на чудото Живот”.

Едно далечно пътуване до Филипините неусетно се превръща в хроника на лично духовно пътуване – урок към изконни човешки истини – за силата на любовта, за шепота на сърцето, за стойността и значението на настоящия миг, за „изкачването към платото на радостта”, за щастието от живот без планове. Сетивното и земното, мъдростта в човешките истории и съдби неусетно преливат в духовно познание при откриването на поредната житейска истина”, казва за книгата проф. Дамян Попхристов.

Валентина Димитрова ще представи книгата си на 5 февруари в Литературен клуб „Перото”.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара