Румяна Николова и Николай Генов са семейство пътешественици, чиято най-нова рожба е луксозният албум „България – природа, човек, цивилизации“ на издателство „Сиела“.

ssk123Vivacom Art Hall е домакин на изложбата, която съпътства премиерата на книгата и която можете да разгледате до 3 март. Космическият глас на Валя Балканска озвуча откриването й.

Албумът е двуезичен, на български и английски език и съдържа 880 цветни фотографии и текстове по 192 теми, разкриващи природното, историческото и културното богатство на земята ни.

„Няма бърз пробег по историята на кръстопътната българска земя, защото много хилядолетия са отложили културни пластове в нея, а знаците им са зрими навсякъде из днешна България. В огнището на България времето забърква магическа смес от цивилизации…“ В тази книга ще намерите много основания да изправите гордо глава пред света. Като обитатели на земя, в която човекът е оставил следи от всички свои възрасти. Като граждани на държава, която някога е била сред най-могъщите в Европа наред с Византийската и Франкската империи.

1-2

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара