Интернет обича Леонардо ди Каприо, пише Vanity Fair и го доказва с цифри.

LDC

Най-големият сайт за кино в света – IMDb – става на 25 години. Сайтът направи класация на най-харесваните от публиката филми за тези години. Потребителите на IMDb са 250 милиона по цял свят. Сред любимите ленти могат да се намерят доста общи неща: повечето са „мъжки“ филми, често с насилие, три с хобити и една безспорна кинозвезда. Можете да го наричате Краля на света.

Леонардо ди Каприо не е най-популярният човек в този списък, това е режисьорът Кристофър Нолан, чиято филми са били любими на IMDb публиката цели пет пъти за последните 25 години. Но Леонардо ди Каприо определено е най-популярният актьор, благодарение на работата му с Нолан, Мартин Скорсезе и Куентин Тарантино; той има четири филма в списъка, като три от тях са след 2010 г. На второ място по популярност сред актьорите е Мат Деймън, който се появява три пъти, във филми като Нолан (Interstellar), Мартин Скорсезе (The Departed) и Стивън Спилбърг (Saving Private Ryan), който доста изненадващо има само два филма, включени в списъка.

„Общото между филмите с участието на Леонардо ди Каприо, които публиката класира, е, че всички те са страхотни“, казва основателят на IMDb Кол Нийдъм.

Ето и самата класация:

Илюстрация: Vanity Fair
Илюстрация: Vanity Fair

Facebook Twitter Google+

0 Коментара