„С лице надолу“ се нарича новият филм на режисьора Камен Калев, който от петък тръгва по кината.

Face Down Poster

Лентата, френско-белгийска-българска копродукция, е вдъхновена и създадена по истински случай и разказва за трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Главната роля играе френцузинът Мелвил Пупо, останалите роли са изиграни от хора без опит в киното, подбрани след задълбочен кастинг, продължил повече от година из цялата страна.

Face_down_2

Мелвил влиза в ролята на Сами – французин, който е принуден да се внедри в български канал за трафик на хора. За да постигне целта си, той се нуждае от помощта на Елка, проститутка от ромски произход, изиграна от 16-годишната Сехер Небиева. Обстоятелствата притискат двамата герои и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

Камен Калев завършва образованието си във френската академия за киноизкуство „Ла Фемис“ в Париж. Дебютният му филм „Източни пиеси“ е представен в престижната селекция на „Петнадесетдневката на режисьорите“ в Кан през 2009 г. Източни пиеси“ взима и наградата за най-добър филм, режисьор и актьор, присъдена на Христо Христов по време на Токио Филм фестивъл. Две години по-късно Калев стартира снимките на втория си филм „Островът“ също с премиера в Кан през 2011 г. В него главните роли изиграват френската актриса и топ модел Летисия Каста и датският актьор, известен от „Ангели и демони“, Туре Линдхард. През 2014-а Камен Калев отново е в Кан с проекта „Мостовете на Сараево“, който е режисиран от 14 европейски режисьори, сред които Жан Люк Годар, Сергей Лозница, Урсула Майер, Кристи Пую и др. В частта на Калев взима българският актьор Самуел Финци, който играе ролята на Франц Фердинанд.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара