Фондация “Данък добро” отново ще раздаде основни хранителни продукти на възрастни хора, които живеят с минимални доходи на ден, нямат близки, трудноподвижни са,  а някои от тях са с тежки заболявания.

Кампанията „За баба и дядо с любов“ ще се проведе за втори път в партньорство с общинско предприятие „Социален патронаж“ към Столична община и с подкрепата на председателя на Столичен общински съвет Георги Георгиев.

През пролетта доброволчески екипи на фондацията зарадваха самотни възрастни хора с най-необходимите хранителни продукти за великденските празници. Тогава инициативата „За баба и дядо с любов” успя да помогне на десетки нуждаещи се, на които се налага да живеят с под 12 лева на ден.

„Всички някога сме имали баба и дядо и щастливците все още ги имат. Има много хора, които са останали без баба и дядо и толкова много самотни възрастни хора, които можем да стоплим с добра дума и усмивка. Нашето желание е не просто да им оставим храна, а да прекараме време с тях, да поговорим и да ги накараме да усмихнат“, коментира Жасмина Маджид, един от учредителите на фондация „Данък добро“.

Всеки, който има възможност, може да дари хранителни продукти от първа необходимост в специално изграден събирателен пункт.

На 30 ноември и 1 декември пакетите ще бъдат раздадени от доброволчески екипи на „Данък добро“, като всеки екип ще бъде придружен от социален работник на общинско предприятие “Социален патронаж”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара