Многократните световни и европейски шампиони по Шотокан Карате – До Борислава Ганева и Пламен Кирилов се врекоха във вечна вярност пред роднини, приятели и съотборници. За първи път в историята на бойните спортове у нас, двама от най-добрите състезатели на България се венчаха и по този начин показаха пред всички, че когато му се посветиш, освен носител на световни титли, спортът може да те срещне и с любовта на живота ти.

Снимки: Катрин Христова и Мартин Назлъмов от Bore Studios

Борислава Ганева има общо 6 световни и 4 европейски златни медала. Пламен Кирилов е горд притежател на 5 световни и 5 европейски титли. Предложението за брак дошло на световното първенство в Линц преди 2 години.

Сватбеният ден на двамата влюбени започна с приказна фотосесия в парк-музей „Врана“, където заедно с родителите си и кумовете Диляна и Явор Владимирови – също състезатели по карате, направиха снимки за спомен. След това кандидат-младоженците се отправиха към столичния храм „Въздвижение на Св. Кръст Господен“ в кв. Лозенец, за да сключат църковен брак и така да се врекат във вярност пред Бога.

Вместо цветя, младоженците призоваха гостите си да отделят предвидените средстава за дарение в името на съхраняване на българския фолклор и традициите. Събраните пари отидоха за закупуването  на нови носии и формирането на детска група към Детско-юношеския танцов ансамбъл „Шевица“.

0 Коментара