Първа инвестиционна банка и австрийското дружество Erste Asset Management се споразумяха за стратегическо партньорство при предлагането на нови за българския пазар договорни фондове.

Erste Asset Management е лидер в управлението на активи в Централна и Източна Европа. Компанията е част от австрийската финансова група Erste Group Bank AG, специализирана в управлението на взаимни фондове, алтернативни фондове, частни фондове и др.

Като партньор на водещата европейска финансова институция, Fibank ще предлага на клиентите си възможности за инвестиции във фондовете, управлявани от австрийската компания, която за първи път стъпва на българския пазар.

Fibank ще предлага четири договорни фонда,

които са регистрирани в България и управлявани в Австрия: ESPA Bond Euro Corporate  (който инвестира в корпоративни облигации на европейски компании с висок кредитен рейтинг), ESPA Portfolio Balanced 30 (балансиран фонд с умерен риск), ESPA Stock Europe (фонд в акции, инвестиращ в европейски компании) и ESPA Stock Global, който инвестира в компании по целия свят. Фондовете се отличават с висока ликвидност, а инвеститорите в тях могат да придобиват и продават дялове по всяко време. Те са предназначени както за инвеститори на дребно, така и за институционални инвеститори.

„Имаме много сходни идеи за нуждата от сигурно и печелившо управление на фондове в региона. Ще се радваме да работим съвместно с утвърден и надежден партньор като Fibank“, подчерта Хайнц Беднар, изпълнителен директор на Erste Asset Management. „Нашите две институции са иновативни и клиентски ориентирани, предлагащи широк спектър от услуги за индивидуални и корпоративни клиенти“, добави той.

Партьорството ни с Ерсте Асет Мениджмънт ще ни позволи да предложим на клиентите ни нови инвестиционни възможности за по-активно управление на спестяванията им и постигане на по-добра доходност“, коментира Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен директор на Fibank.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара