Третата сесия на проекта „Танцуваща София“ ще раздвижи с латино ритми самия център на столица тази събота. Откритите безплатни класове по бачата, кизомба, афро-самба и салса започват в 10.00 ч. на площад „Света Неделя“ (между Метростанция „Сердика“ и Министерство на здравеопазването).

Dancing Sofia

Проектът се изпълнява от Фондация „Арт Линк“ (Derida Dance Center), с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016.

Dancing Sofia Mama i bebe

Фестивалът “Dancing Sofia” стартира на 11 юни и ще продължи общо осем съботи на различни места в София чак до края на септември. Над 1000 любители на танците от всички възрасти посетиха първите две сесии – в Парк „Военна академия“ и в Южния парк. Входът за фестивала е свободен и всички желаещи ще могат да научат от професионални инструктори стъпките на 32 вида танци от цял свят.

Dancing Sofia RockNRoll

Латино танци и стиловете, предвидени за тази събота, 2 юли, са разпрострени в Ангола, цяла Западна Африка, в Куба, Доминиканската република и Бразилия. Наименованието “латино” обозначава факта, че ритмите са горещи, а движенията – страстни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара