„Бивша любов“ – звучи някак обидно към собственото ти минало. Че нали точно ти внимателно и предпазливо или пък слепешката и безразсъдно си избирала точно тези хора, кичила си се с техните чувства, хвърчала си над земята от щастие, сънувала си ги и си се заричала пред всякакви светии, че Това е Човекът! И изведнъж – бивш. Понижен, уволнен и детрониран, той се нарежда в редица с другите клетници, които си деноминирала внезапно поради някакви твои си съвсем лични причини. А със сънищата какво ще правиш? И тях ли ще бракуваш?

heart-1450361_960_720

Че нали точно „бившите“ ти подариха първата целувка, първия секс, после първия страхотен секс, първото разочарование, второто, третото…, първото дете, първото любовно писмо, първото откраднато от парка цвете и първата изневяра?

Признай, че тези мъже са свършили голяма работа

по твоето порастване, помъдряване и превръщането ти в жена. Оставили са не просто стъпки по пясъка, а цели пясъчни кули с обещания и клетви, мавзолеи от смях, споделеност, приятелство и да, тъга.

Нека ги наречем „стари любови“, по-достойно е. Така не ги отписваме от живота си, не ги изхвърляме на боклука, а си ги носим с чест и уважение до края на дните си. Трябва да защитаваме избора си и да уважаваме собствените си усилия на любовта. Без стъпалата по пътя как ще стигнем до горе?
Аз съм твърдо от отбора на Илиян Любомиров: „Бивша любов няма(м)“. Да живее новата, която ни чака зад ъгъла!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара