Големият майстор на криминалния трилър Брад Мелцър се завръща с убийствен трилър, посветен на връзката между елиминирането на четирима американски президенти.

Авторът на „Вътрешен кръг” отново демонстрира високо ниво историческа компетентност и писателско умение, за да ни поднесе новия си шедьовър „Петият убиец” (ИК „Сиела”), в който тайнствена фигура повтаря мотивите от убийствата на няколко главнокомандващи на САЩ.

Petiyat_ubiec_otkus1Почитателите на Мелцър помнят Бийчър Уайт – героя от „Вътрешен кръг”, занимаващ се с важни документи на американското правителство и добре познаващ историите на хора от политическата върхушка. В „Петият убиец” Бийчър Уайт отново е в центъра на събитията, като става ясно, че някой имитира с точност убийствата на четирима президенти на САЩ.

На пръв поглед между тях няма никаква връзка. Привидно, всеки от извършителите е действал самостоятелно, преследвайки свои собствени цели. Единствено Бийчър Уайт забелязва връзка между престъпленията и открива, че четиримата убийци са работили заедно, за една и съща организация. Въпросът е коя е тази организация и кой и защо възстановява убийствата на Линкълн, Гарфилд, Маккинли и Кенеди…

Брад Мелцър стои редом с имената на Джон Гришам и Дейвид Балдачи в света на криминалния трилър. Малцина знаят обаче, че Мелцър е автор на бестселъри в няколко области – художествена, нехудожествена литература, самопомощ и детски книжки.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара