39-годишната рижа красавица Джесика Частейн играе Сара в „Ловецът: Ледената война“, който върви на 3D по кината. Филмът е продължение на „Снежанка и Ловецът“ от 2012 г. Воинът Сара е нов главен персонаж в поредицата, тя играе любимата на Ловеца.

Джесика учи в театрална школа, благодарение на стипендия, осигурена от Робин Уилямс. Участва в театрални постановки и в киното, откъдето вече е носител на няколко награди. Най-голяма от тях е „Златен глобус“ за ролята й във „Враг номер едно“.

Huntsman

Разкажи ни за твоята героиня.

Аз играя Сара, за която се разказва в първия филм, но никой не я беше виждал. В началото се чудех как ще тръгне, тъй като историята на любовта между Ловеца и Снежанка вече беше разказана в първия филм. Но аз го гледах отново и забелязах, че навсякъде и непрекъснато той говори за Сара. Дори когато разказва за целувката на истинската любов, отново има предвид Сара и казва: „Ти ми напомняш за нея“.

Какво обучение беше нужно, за да се справиш с оръжията?

Две седмици се обучавах в Ню Йорк, а след това още пет седмици преди първия снимачен ден. Беше наистина забавно. Като по-млада бях танцьорка, така че възприемах битките като танц.

Беше ли привлечена от екшъна?

Да, още в снимането на The Debt, където играх агент на Мосад. Тогава се подготвях 4 месеца, тренирах израелската система за самоотбрана Крав Мага и беше страхотен купон. Но оттогава до играта в „Ловецът: Ледената война“ не съм участвала в никакъв екшън. Когато ми предложиха да участвам в този филм, първо ми изпратиха скица на героинята ми, а след това сценария. Аз се влюбих в нея. Заприлича ми на един персонаж от любим филм от моето детство – Сорша от „Уилоу“. Винаги съм искала да я изиграя и това беше моят шанс.

The Huntsman

Доколко външният вид на Сара разказва за нея?

Много е важен, разбира се. Костюмът е на Колийн Атууд. Аз лично помолих само за дребни поправки – например да се сложат ками долу в краката ми. Режисьорът е техен дизайнер. Там, откъдето идват Ловецът и Воинът, се носят еднакви брони, има задължителни елементи, с които трябваше да се съобразим. А белегът на лицето ми не съществува по сценарий, измислихме го с режисьора за по-голяма достоверност на образа.

Запазен ли е тонът от първата част на филма?

Мисля, че е по-комедиен. Аз обожавам първата част (въпреки че героинята на Чарлийз е ужасяващо зла), но сега има повече жени в актьорския състав – освен мен, тук са още: Чарлийз Терон, Емили Блънт, Александра Роуч и Шеридън Смит.

Huntsman

Толкова силно женско присъствие необичайно ли е в подобна продукция?

Колкото повече говорим за жените в киното и настояваме да няма дискриминация, толкова по-добре. Радвам се, че се обсъждат факти като пропастта в заплащането на мъжете и жените в този бизнес. Трябва да се пише за това.

Ти работиш и в театъра, какво ти липсва около сцената?

Предполагам, аудитория, контактът с публиката, репликите, които си разменяме след представление с тези, които са го харесали… Бих се радвала да участвам в комедия, когато се върна в театъра.

Какъв вид комедия?

Търся лекота на образа, не искам да играя тъмни и тежки героини, в момента бих предпочела някоя лека и жизнена роля. Но в „Ловецът“ има много комедийни моменти, а също романс, драма – всички необходими елементи са налице.

Със съдействието на „Форум филм“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара