Фото съвети за месеца на влюбените, с които да уловите половинката си по най-романтичния начин сподели Canon. От нежни кадри, които заслужават да бъдат сложени в рамка, до колекция от сантиментални шедьоври, които ще спират дъха ви и след 50 години – тези съвети ще ви накарат да се влюбите във фотографията… дори повече

  • Снимайте от различна гледна точка

Когато снимате своя партньор, не се притеснявайте да експериментирате с различни позиции, от които да го заснемете. Добре знаем, че зад всяка ненадмината снимка в личната ни колекция стои и забавна история. Застанете на колене на земята и се опитайте да заснемете половинката си от ниска гледна точка или пък се качете на високо. За любовта и добрия кадър… няма граници!

  • Докато снимате, използвайте по-голям отвор на блендата

Когато искате да заснемете портрет навън, най-добре е да настроите своята камера на широко отваряне на блендата. Това ще ви позволи да намалите дълбочината на рязкостта, така че фонът зад вашия обект да бъде красиво размазан. По този начин обектът на вашата любов.. хм, и на дадената снимка ще се отдели от фона. Все пак тези, които обичаме винаги са една стъпка пред всички останали!

  • Използвайте бърза скорост на затвора, за да уловите момента

Дори когато хората знаят, че ще бъдат заснети, те са склонни да се движат. Нека не забравяме, че любовната треска е характерна със своите симптоми на неспокойство и вечна еуфория. За да бъдете сигурни, че ще избегнете нежелано размазване в снимката, използвайте бърза скорост на затвора. Просто ни се доверете

  • Запълнете снимката с желани обекти и фон

Преди да започнете да снимате вашия партньор помислете за хубава локация. Дали ще се стремите да уловите забързания градски живот, минималистичен  фон или лудо любовно приключение сред природата? Приближаването и запълването на даден кадър с човека, когото обичате, може да се окаже много успешна стратегия.

Позиционирането на обекта в страни от средата на снимката и включването на заобикалящата среда- като малка шумна уличка, зелено поле или дома ви – също могат да създадат отлични резултати. Създавайте спомени на воля

  • Поиграйте си с фона

При всички портретни снимки човекът, който е на снимката, трябва да бъде основен фокус. Въпреки това, можете радикално да промените настроението на един кадър, като промените фона, за да изразите своята гледна точка. Например, снимането на някой на оживена платформа на метрото ще има различно настроение спрямо същия човек, хванат на тиха пейка в парка. Понякога минималният фон, като обикновена стена или завеса, работи добре. Опитайте.

  • Заложете на естествените портрети… или пък позирайте умело

Позирането за портрет понякога може да изглежда неестествено, така че дръжте камерата близо до ръката си, за да уловите спонтанните усмивки, концентрацията или други изражения на лицето на любимия човек.

Ако  пък искате да уловите „по-режисиран“ портрет, опитайте да позиционирате обекта си вляво или вдясно на средата на кадъра. Помолете го/я да погледне към камерата, за да добавите нотка на авантюра. Изражението на лицето на обекта ви може да превърне една добра портретна снимка в страхотна. Така че експериментирайте с различни настроения и емоции, също както в любовта.

  • Изберете правилната камера, за да помогнете на партньора ви да се отличи

Canon EOS 80D е чудесна възможност за портретна фотография. С негова помощ ще уловите любимия ви човек със зашеметяващ детайл и ще заснемате ясни портрети, дори в движение.

Комбинирайте го с обектив, който е с възможност за широк отвор на блендата, за да отделите обекта от фона. Обективите с фокусно разстояние от 50 мм до 100 мм са идеални за портрети. Макро обективите са подходящи както за портрети, така и за близки планове.

За да се възползвате максимално от широката бленда на обектива, снимайте в режим с приоритет на блендата (Av) или ръчен режим (M) и опитайте да използвате автоматично ISO, за да запазите експозициите си правилни.

И не забравяйте да се обичате!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара