Благотворителна мисия в подкрепа на проблемни деца стартира Fibank. Тазгодишната The Winter Legends Charity Gala Dinner, организирана от Първа инвестиционна банка, ще е посветена на набирането на средства в помощ на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

Събитието ще се състои в рамките на Световната купа по ски за мъже в Банско между 22 и 24 февруари 2019 г.

„Децата са нашето бъдеще и трябва да ги подкрепяме всякак. Затова прегърнахме каузата на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск. Сдружението с нестопанска цел работи активно по организацията на системни спортни дейности и състезания за подрастващи в риск. Общият ни стремеж е да се мотивират позитивно т.нар. проблемни деца, като чрез ангажирането им в спорта се облекчи интеграцията и социализацията им“, коментираха от Fibank.

Събитието, вдъхновено от тази висока кауза, ще се проведе на също толкова високо място – на над 1600 метра надморска височина, в специално конструирана за целта бална зала под зведното небе на Бъндеришка поляна. Гостите ще минат по червен килим от станцията на лифта до модерната сглобяема шатра. Бляскавата галавечеря ще включва благотворителен търг и томбола с фонд от уникални лични предмети, дарени от различни звезди на световния спорт и култура.

Всеки гост ще може да подкрепи благородната мисия и същевременно да стане собственик на изключително ценни, най-вече като сантиментална стойност, лични вещи като: обувката на златния Лионел Меси (подписана от Меси през 2016 г. по време на частна сесия за автографи в Барселона – лицензиран продукт на UEFA Champions League със сертификат за автентичност); каската на сноуборд-звездата ни Радослав Янков от сезон 2015-2016 (с нея Радо спечели Големия кристален глобус), ски екипът на голямата ни надежда в мъжките алпийски ски Алберт Попов (с него той зае 28-ото място в гигантския слалом на Олимпийските игри през 2018 г. в Пьончан).

Специални гости на вечерята ще са ски легендите Тед Лигети, Марсел Хиршер, Феликс Нойройтер, Алберт Попов и др. Достъпът до ексклузивното светско събитие ще става само с покани от Fibank. Сред гостите са клиенти на банката, партньори и популярни личности, допринесли с личен пример и с дарителски акции за реализирането на не една мечта.

Изисканото 4-степенно гурме меню на галавечерята е поверерено в ръцете на световноизвестния шеф готвач Реми Жиро, носител на две звезди Мишлен.

За доброто настроение на гостите ще се грижат холивудската звезда Бен Крос и българските таланти Диана Любенова, Хилда Казасян, Васил Петров, Орлин Горанов и Еделина Кънева.

Преди 4 години на подобно благотворително събитие, организирано от Fibank, провело се в рамките на Световната купа по ски за жени, бяха събрани 81 890 лв в полза на талантите от  Фондация „Димитър Бербатов“. Тогава лични предмети за благотворителния търг и за томболата бяха предоставени от Линдзи Вон, Лара Гуд, Юлия Манкузо.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара