Актьорът Никита Пресняков, който е внук на суперзвездата на руската естрада Алла Пугачова, е бил мобилизиран за участие във войната в Украйна. Това съобщава руският „Пети канал“ като се позова на свои източници, пише OffNews.

Актьорът е бил взет от представители на военкомата по време на репетиция на Губернския театър. Представителите на театъра са отказали коментари, а самият Пресняков не отговаря на телефонни позвънявания.

Това се случва дни след като Алла Пугачова взе със себе си двете си малки деца и напусна Русия с еднопосочен билет.

Според в. „Известия“ певицата е отлетяла от летище Внуково за Тел Авив. В началото на войната в Украйна Пугачова и съпругът ѝ Максим Галкин отлетяха за Израел. В края на август певицата се върна.

На 18 септември Пугачова поиска да бъде обявена за „чуждестранен агент“, след като дни по-рано това се случи на Галкин. Тя публикува в социална мрежа обръщение към руското министерство на правосъдието с молба да бъде включена в списъка на чуждестранните агенти.

„Моля да ме причислите в редовете на чуждестранните агенти на моята любима страна“, пише тя в обръщението, публикувано в Инстаграм.

Според руското ведомство известният телевизионния водещ и комик Максим Галкин е включен в черния списък за „осъществяване на политическа дейност“ срещу заплащане от чуждестранен източник – Украйна. По-рано той осъди нахлуването на Русия в Украйна.

В социалните мрежи Пугачова нарече съпруга си „истински неподкупен руски патриот, който иска… да се сложи край на смъртта на нашите момчета за илюзорни цели“.

Тя заяви, че „илюзорните цели“ на Кремъл в Украйна „превръщат страната ни в парий и правят живота на нашите граждани изключително труден“.

Антивоенната позиция на Пугачова и Галкин явно не може да бъде простена от Кремъл. Веднага след като звездата на руската естрада напусна родината си, радиостанциите получиха указания да не пускат нейните песни. Сега и внукът ѝ го пращат на фронта.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара