Невена Грозева

Както всяка година и тази рожденият ми ден дойде някак неочаквано. Аз бях преди заплата, оставаха само три дни до паричното попълнение, а с моята голяма уста бях успяла да поканя кой ли не. Обещанието си е обещание! Освен това съм Скорпион и приятелите ми знаят, че казала ли съм нещо го правя. Но въпросът, който не ми даваше мира беше “От къде да взема необходимата сума, за да отпразнувам подобаващо остаряването си? “. Като всеки средностатистически човек, притеснен и незнаещ отговора на въпроса си, седнах пред компютъра и попитах Гугъл. Заредиха се безчет предложения от различни компании, предлагащи услугата „ бърз кредит “. Виж ти! Явно не откривах топлата вода. В този момент смътно си спомних, че една моя приятелка е управител на точно такава фирма. Не се бяхме чували отдавна. По-подходящ повод да й се обадя от този – здраве му кажи! И се обадих! С типичното женско любопитство започнах да я разпитвам как е и добре ли се чувства на работното си място. Това, което чух ме зарадва. Оказа се, че успешно се справя в ролята на мениджър. Създала е отлично работещ женски екип. Кой каза, че жените не можели да създадат екип? Много горда ми сподели, че това са млади, образовани жени, които работят в абсолютен синхрон. Похвали се, че са като добре сработен механизъм за обслужване на клиенти. И накрая ме посъветва да не се колебая, а да вляза в техния уебсайт и да кандидатствам за необходимата сума. Записах набързо сайта www.mmoney.bg/на едно листче и си тръгнах от офиса. Реших, че когато се прибера у дома ще последвам съвета й.

По пътя се замислих за разказа на приятелката ми. Най- вече за това как тя и женският й екип се справят успешно в тази така мъжка територия на парите, кредитите и финансите. Много несправедливо жените са подценявани спрямо мъжете. Особено що се отнася до такива „мъжки води“ като финансите. Да, по-импулсивни сме, но същевременно сме по-интуитивни и далновидни.

Скоро четох много интересно проучване. А именно, че 1/3 от предприятията в България са собственост на жени или се ръководят от тях. Освен това компаниите ръководени от жени имат по-добри финансови резултати от тези в мъжки ръце. Акциите на малките и средни компании, в чиито бордове има поне една жена са с проценти по-скъпи от тези, в които управлението е само от мъже. Инвестициите в техните фирми се оказали по-малко рискови. Влиятелните женски имена в родният бизнес не са малко. И как иначе! Жените сме много устойчиви – лавираме между семейството, домакинството и кариерата. Справяме се много добре и балансираме отлично, но време да се поглезим почти не ни остава. Така че, защо да не си позволим да имаме един нормален рожден ден? И тези размисли окончателно изтриха колебанията ми и чувството за вина.

Прибрах се, настаних се удобно и започнах да разглеждам сайта на бързия онлайн кредит www.mmoney.bg/. Предлаганите суми – от 100 до 800 лева. Кандидатстването – изцяло онлайн, през таблета ми .Не ми трябваше поръчител, което щеше да ми спести още ненужни обяснения и червене. Всичко изглеждаше напълно дискретно и сигурно. Попълних си чинно сумата и срока за връщане, добавих малко лични данни и изчаках няколко минути. За мое голямо учудване обаждането от кредитния отдел на компания пристигна за минути. И в 18.45 часа получих тяхното одобрението за кредит. На сутринта парите щяха да са в банковата ми сметка. Имах още няколко варианта да получа сумата, но предпочетох всичко да бъде онлайн. Страхотно! Как сме живели преди да се появят Инернет услугите? Ето така, бързо и лесно се сдобих с малка сума и си подарих незабравим рожден ден. Ден, който да топли спомените ми и ще ме зарежда с усмивка през цялата зима. Не съжалих нито за момент за избора си. Замислих се, че вместо да си тровя нервите заради липса на пари точно по време на уютните коледни празници, бих се възползвала от услугите на бързия онлайн кредит отново.

0 Коментара