Кои са най-предпочитаните модни артикули у нас в периода септември – ноември за тази година, представи европейската модна търсачка GLAMI. Резултатите са подредени в четири основни категории, всяка от които описва най-желаните от българите артикули и спрямо филтъра, който е бил приложен при тяхното търсене.

Данните от анализа са показателни за тенденциите за сезон Есен/Зима 2023 по отношение на някои от ключовите модни продукти. Така, с помощта на GLAMI, идентифицираме стилове, цветове и материи, с които да бъдем сигурни, че посрещаме студения сезон с облекло в тон с актуалните модни тенденции.

Кецове – вечната практичност

Есен или зима, за кецовете време винаги има! Или иначе казано – това е един от непреходните избори в облеклото, с който човек никога не може да сбърка. Оказва се, че българските потребители споделят именно това мнение, като челна позиция в техните предпочитания заемат белите кецове, следвани от черните. На трето място у нас се търсят кожените сникърси, а след тях в класацията се подреждат розовите и спортно-елегантните.

Рокли – за елегантността във всеки шев

Женствеността не би могла да бъде по-добре подчертана от добре подбраната рокля. Видно от анализа на GLAMI, за дамите в страната този тип облекло е с приоритет за по-специални събития, тип „коктейл“. Разбира се, сред най-търсените рокли се нареждат червените и черните – вечните цветове, въплътени с толкова символика, колкото се крие и в едноименния роман на Стендал. Непосредствено след тях остават тъмносините и официалните рокли, които със сигурност ще бъдат от необходимост, особено за предстоящите празници.

Боти – удобство и незабравим стил

Този тип обувки си пасват чудесно с хладното време и са категорична запазена марка на подчертаната класа. Потребителите на GLAMI у нас се спират най-вече на ниските боти, а веднага след това най-търсени са кожените такива. И тук черният цвят е сред често поставяните филтри, но в класацията присъстват и бежовите, и спортно-елегантните боти, заемащи съответно четвърто и пето място в избора на клиентите. Каквито и да търсите вие, бъдете сигурни, че ботите са абсолютно съчетание на модна естетика и необходимия за сезона комфорт.

Ватирани якета – топлина в тон с тенденциите

Зимните месеци са почти немислими без добре подплатените връхни дрехи. Най-търсените ватирани якета в България са едноцветните, следвани от дългите в същата категория. Сред предпочитаните са и тези в черен цвят, както и тези с качулка. Ако все още не сте се насочили към покупка на някой от изброените видове артикули, смело ви препоръчваме да го направите възможно най-скоро, за да си гарантирате удобство и стил за този сезон.

Изводът от всички представени резултати по категории е, че потребителите у нас отдават предимство на изчистените линии и практичния избор, но не и лишени от характер.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара