С молба за помощ в набирането на средства за лечение се обръща млада жена от Плевен. Стела Лазарова е на 35 години и има рядко заболяване. Тя страда от периневрални кисти на Тарлов, което води до увреждане на нервите в гръбначния стълб и блокаж на краката. Живее с постоянна болка. Заболяването може да доведе до тежка инвалидизация.

„В България не може да се намери специалист, който да ми помогне, заради неглижирането и отричането на моето заболяване – симптоматични кисти. За финансиране от Здравна каса и дума не може да става“, пише Стела. Единственото решение е сложна и скъпоструваща операция, която се извършва от няколко неврохирурзи в света. На Стела й е предложена такава, на стойност 49 900 € в Кипър (73 728 лв.).

Това е непосилна сума за младата жена.

Още от миналата година обаче тя сама започва дарителска кампания чрез кутии за дарения в магазини, чрез страницата си във фейсбук с името на каузата и благотворителен базар „ШАНС ЗА СТЕЛА“. Във ФБ страницата си Стела качва всички медицински документи, които доказват проблема й, договорите с банката за дарителски сметки, офертата за операцията и др.

„С всяка битка в живота си съм се справяла сама, но за тази ще имам нужда от вашата помощ и подкрепа. Искам да имам възможност за нормален живот без болка. Във възраст съм, в която тепърва би трябвало да разбера що е то да си майка и съпруга; да работя и да съм полезна на обществото, а не да вървя по пътя, на който в края ме чака тежка инвалидизация и нищожно съществуване. Знам, че в тези времена е трудно на всеки, но все пак ви

моля за помощ и подкрепа, мили хора,

защото нямам други възможности да набавя нужната сума!“, споделя младата жена.

Линк към ФБ страницата й, където е качен нейният зов за помощ, всички документи, свързани със заболяването й, както и начините за подкрепа ТУК.

До началото на месец март 2022 г. Стела е събрала в дарителските сметки: 44 275.82 лв; в Revolut: 623. 62 лв; в PayPal: 574.93 евро. Можете да помогнете на Стела да събере останалата част от сумата по следните начини:

Банка Алианц дарителски сметки: IBAN: BG 95 BUIN 956 119 006 924 59BIC: BUINBGSF / Валута: BGN
IBAN: BG 37 BUIN 956 119 006 933 09BIC: BUINBGSF / Валута: EUR Титуляр: Стела Красимирова Лазарова; Stela Krasimirova Lazarova; DMS STELA на номер 17 777 – https://dmsbg.com/21872/shans-za-stela/; Pay-Pal: stelkata6@gmail.com

Ако искате да разберете повече за Стела Лазарова и нейната история, може да й звъннете или пишете на: +359876756787; stelkata@abv.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара