Председателят на асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова бе удостоена с престижна международна награда на церемония в Плевен. Във Военния клуб в града на Панорамата тя прие от Института за мир „Перес“ /Тел Авив, Израел/ наградата за толерантност „Woman of Valor“, което я превръща в първата жена в света, получаваща подобно отличие от института. Сред останалите отличени от института в световен мащаб личат имената на Тони Блеър, Хенри Кисинджър, Бил Клинтън и Никола Саркози.

„Център за мир Шимон Перес” се намира в Яфа, Израел и е независима нестопанска организация основана през 1996 г. от Нобеловия н осител на награда за мир и бивш президент на Израел Шимон Перес . Неговата цел е да разшири визията за хората в Близкия изток, които работят заедно за изграждане на мир чрез социално икономическо сътрудничество и развитие и взаимодействие между хората. Центърът за мир „Peres“ описва мисията си като „насърчаване на траен мир и напредък в Близкия изток чрез насърчаване на толерантност, икономическо и технологично развитие, иновации, сътрудничество и благополучие – всичко това в духа на визията на президента Peres. Дейностите по изграждане на мира в центъра на Перес попадат в следните области: земеделие и вода; Бизнес и икономика ; Гражданско лидерство; Програми на Общността в Jaffa; Култура, медии и изкуства, медицина и здравеопазване; Социални медии и информационни технологии (ИТ); Спорт. Изпълнителният съвет на Центъра е съставен от изпълнителни директори, директори и председатели на различни организации, както и учени, академици и журналисти.

През последните десет години д-р Денислава Ангелова реализира над 30 кампании и инициативи, свързани със здравето, спорта, младежките политики, образованието, както и със съхранението на историческата памет и засилването на националната ни гордост. През 2014 година основава Асоциация „Докосни дъгата”, чиято конкретна цел е

„Диабетът при деца и младежи”.

Благородните каузи, за които тя се бори, обаче постоянно се увеличават и обхващат различни сфери. Сред тях са националната инициатива за създаване на ученически гвардейски отряди и оркестри в цялата страна; национална кампания „За нов живот” – първата и най-голяма дарителска кампания за закупуване на инсулинови помпи на деца и младежи в България с диабет тип 1: националните проекти „Младите хора – бъдещето на България – това сме ние“ и „Мисия спорт на любимите герои“; националната кампания „Пресичай безопасно с Боби и Кели” и още десетки инициативи.

Яков Джераси, председател на Ционистката федерация в България, връчи приза на д-р Ангелова и обясни, че добродетелните качества, които притежава и всички нейни каузи, са натежали за избора тя да бъде наградена от Центъра за мир тази година.

Събитието в Плевен бе с участието на Националната гвардейска част, Първи ученически гвардейски оркестър при СУ „Иван Вазов“ и Втори гвардейски ученически отряд при „ОУ „Д-р Петър Берон“. В салона на Военния клуб звучаха химните на България и Израел, както и обичание песни „Моя страна, моя България“ и „За теб, Българио“.

„Тази награда не е на Денислава Ангелова, тази награда е на България“, сподели носителката на наградата за толерантност от Центъра за мир „Woman of Valor“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара