Университетската ботаническа градина – Балчик ще отпразнува 60 години от създаването си. Патрон на честванията е президентът Росен Плевнелиев.

balchik 1

На 27 юли входът в Ботаническата градина – Балчик ще бъде свободен до 17.00 часа за любителите на растителното царство. На поляната до вход „Автомобили” е предвидена фолклорна програма.

Студенти от Биологическия факултет и от Студентския клуб за образование и развитие с екологичен център „С.К.О.Р.Е.Ц.” на СУ „Св. Климент Охридски” ще представят презентации на теми, свързани с орнитологичното и херпетологично разнообразие в района на градината, разнообразието на безгръбначни животни и лечебните растения и билки на територията на Защитена местност „Ботаническа градина гр. Балчик”.

DSC08668

В програмата са включени още изложение на кактуси, представяне на изработени от студенти на Биологическия факултет на Алма Матер сувенири, посветени на биоразнообразието, както и тематични беседи.

Най-малките и любознателни гости ще могат да се включат в предлаганите ботанически работилници за деца: пресаждане на кактуси, изследване на местната флора, измерване височина на дървета (групи до 15 деца с предварително записване на място).

Вечерта ще бъдат поднесени венци на паметната плоча на акад. Даки Йорданов – създател на Университетската ботаническа градина – Балчик. Градинското тържество ще продължи с концерт на Оркестъра на Военноморските сили с диригент капитан ІІІ-ти ранг М. Трифонов. Гостите ще могат да се насладят на изпълнения от творчеството на Йохан Щраус, Виторио Монти, Ранди Нюман и други, както и творби от българските музикални класици Любомир Пипков, Николай Братанов и Дико Илиев сред неповторимата атмосфера на Ботаническата градина.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Дискретният чар на Балчик

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара