В предаването „Малки истории“, този петък /5 ноември/ по БНТ 1, зрителите ще се запознаят с три истории на възпитатели на добрия вкус към живота. Разкази за съвременната литературна култура, фолклора, представен по иновативен начин и многообразната джаз музика.

Водещата Мария Костова представя на телевизионната публика историята на Константин-Кирил, който е познат на хиляди ученици от цялата страна като „Разказвачът на приказки”. От години той среща малките читатели с творчеството на съвременни български  писатели. Своята история ще разкаже и Явор, който успява да запознае децата с магията на фолклора по изключително модерен начин. Зрителите ще се докоснат и до историята на Димитър Русев – Мутата, който е основният виновник вече четвърт век в Хасково да има джазов фестивал. Мурата работи в меката на поп-фолка, но обича джаза и вярва, че тази музика е като живота – шарена, многообразна и пълна с вариации.

В студиото на „Малки истории“ гостуват и коментират: Даниел Симеонов – учител и режисьор, Светлана Авдала –  представител на американска музикално-образователна система, Милена Нейова – създател на ателие „Прегърни ме“ и Иван Владимиров-Нав – специалист по психология на развитието.

Гледайте „Малки истории“ от понеделник до четвъртък от 16:30 ч. и в петък от 14:00 ч. по БНТ 1.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/malki-istorii

Facebook Page®: https://www.facebook.com/malki.istorii.bnt/  

Facebook Twitter Google+

0 Коментара