Полската обществена телевизия /TVP/ организира за първи път Международен телевизионен фестивал „Сърцето на Европа“  /International TV Festival „Heart of Europe“/ от 3 до 5 ноември 2021 г. във Варшава, Полша. Фестивалът е насочен към участието на държави от Централна и Източна Европа с цел насърчаване и укрепване на сътрудничеството между тях, по-доброто им определяне като общност в „сърцето“ на Европа. Организаторите имат за цел да популяризират и активизират телевизионното творчество в региона, както и ролята на обществените медии в медийната среда на Европа.

Българската национална телевизия участва с 5 продукции в 6 конкурсни категории на фестивала. Петте селектирани продукции за конкурсната програма са: „В търсене на Полихрон“, „Полет на ръба на безкрая: Приземяване“ и

„БНТ Представя: Гена Димитрова“ в категория за документални филми, „Порталът“ в категория за игрални сериали и „Байкър“ в категорията за детски и младежки продукции.

Над 80 продукции на 12 държави от Централна и Източна Европа – Полша, България, Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Естония, Украйна, Грузия, Хърватска, Сърбия, Румъния ще вземат участие в шестте категории – игрални филми, сериали, документални филми, забавни програми, детски и младежки програми и дигитални проекти.

Тези разнообразни и мултикултурни страни, споделят обща идентичност, сходен исторически опит, чувствителност, смелост и дух, чиито особености са най-ясно видими във филмовото и телевизионното творчество. TVP иска оригиналният глас на тези страни да бъде забелязан и да резонира изцяло в новото пространство, предлагано от новия фестивал „Сърцето на Европа“/“Heart of Europe“. Той ще бъде в хибридна форма: освен прожекциите на място от 3 до 5 ноември, също и онлайн на фестивалната платформа heartofeurope.tvp.pl от 3 до 30 ноември 2021 г.

Линк към фестивала https://en.heartofeurope.tvp.pl/56374047/festiwal

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара