На 17 януари от 19.00 ч. във VIVACOM Art Hall ще се състои премиерата на „НОМАД“ – съвместен проект на Аменун Женева и платформата за съвременни визуални артисти Advertising Artists. Експозицията събира живопис на Аменун Женева, модна колекция на Рая Кърпачева и  текстилна графика на Андон Георгиев – AndonastY, обединени от идеята за свободата на движение и номадството като пътуване през различни културни пластове.

illustr. 1_Clear Heart_Amenun Geneva

След успешното гостуване на Advertising Artists през миналата година във VIVACOM Art Hall с изложба на 12 съвременни илюстратора в рамките на проекта August Illustrated, сега прогресивният колектив на млади творци дава своята спонтанна интерпретация на концепцията за номадството с една оригинална експозиция. На откриването й посетителите на най-популярната столична галерия за съвременно изкуство ще станат свидетели на ревю-пърформънс сред картини, под ритъма на специално селектирана музика от популярен DJ. Цялостният графичен дизайн на изложбата е дело на Стефан Чинов.

illustr. 2_Nomad collection_AndonastY

„През призмата на съвременния градски свят номадът е човек, който свободно се движи през социалните, културни, политически и индивидуални територии. Той е отворен към всичко, което го заобикаля, с лекота влиза в различни среди и субкултури, обменя с тях информация, преживявания и опитност, и същевременно запазва своята независимост“ – споделят авторите на изложбата, за които тя се явява едно вълнуващо пътешествие, към което са поканени да се присъединят всички ценители на съвременнота българско изкуство.

Експозицията „НОМАД“ ще може да бъде разгледана до 6 февруари 2017 г. във VIVACOM Art Hall на ул. „Ген. Гурко“ №4.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара