Фотографът Кайя Христова ще събере три изкуства в една изложба. Тя носи името „Театрален атракт“ и ще бъде открита на 8 юни от 18:30 ч. в Български културен център, съобщават организаторите.

Актьорското, фотографското и филмовото изкуство са преплетени в творбите на Христова, която посвещава проекта си на истинската жена – многолика, неизчерпаема и недокосната от времето.

„Като творец винаги ме е вълнувало да снимам жени в зряла възраст. Тогава, когато времето е очертало траекториите на преживяното и е патинирало чертите на лицето им. Смекчило е погледа, но с онази мекота, зад която се таят цялата сила на опита и увереността на годините. Красотата няма възраст, но за моето творческо внимание тя е най-докосваща след 45 г. С възхита и преклонение пред лицата, които избрах за проекта, изразявам благодарността и творческата си възхита от жената“, казва авторката.

За проекта към нея се присъединява и режисьорът Татяна Пандурска. „Идеята на Кайя ме развълнува и грабна веднага. Моята кариера започна като театрален режисьор. И в „Театрален антракт“ отново се докосвам до това изкуство, но през погледа на филмовата камера, от друг ъгъл. Удоволствие е да работя с млад талантлив фотограф, какъвто е Кайя и заедно да представим различно лице на известни български актриси. Целта ни е провокация към зрителя. Искаме да насочим погледа към стойностното съвременно българско изкуство в различните му форми“, коментира тя.

Пред обективите застават актриси като Койна Русева, Йоана Буковска – Давидова, Красимира Кузманова – Кокран, Стефка Янорова, Линда Русева, Лилия Маравиля, Биляна Петринска, Жени Александрова – Лечева и Снежина Петрова.

Фотопортретите се представят в изложбена зала, но с интерактивен нетрадиционен елемент – интегриране на глас и видео към визия.

Проектът се осъществява с подкрепата на национален фонд „Култура“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара