Софийската филхармония, подкрепена от Столична община ще зарадва почитателите на класическата музика със селектирана програма от любими на публиката творби.

летния сезон на софийската филхармония

Две са сцените, на които публиката ще се срещне с Националния оркестър и неговите камерни състави: Парк-театър „Борисова градина“ и атриума на Квадрат 500.

На 3 юли от 20:00 ч. в Парк-театър „Борисова градина“ юе звучат шедьоври на европейската филмова музика под палката на маестро Григор Паликаров. Концертът „La Dolce Vita” включва творби от Енио Мориконе, Луис Бакалов, Стелвио Чиприани и Нино Рота.

На същата сцена на 10 август  концерт-спектакълът „Веберови“ от Феликс Митерер ще разкаже любопитни подробности за живота на Волфганг Амадеус Моцарт.  На сцената заедно с Филхармонията ще се качат сопраното Вера Гиргинова и актьорите: Елена Атанасова, Деница Даринова, Анджелика Джамбазова и Явор Борисов. Режисьор – Борислав Петранов.

Третият концерт в Парк-театър „Борисова градина“  е на 4 септември. „Холивуд“ ще ни потопи в света на Джон Уилямс и Вангелис. Емблематични филмови пиеси на двамата гении ще звучат в изпълнение на Националния оркестър и Националния филхармоничен хор.

Красивото открито пространство на атрума на Квадрат 500 ще посрешне камерните състави на Филхармонията. Концертите там започват в 18:30, а любезните домакини на Националната галерия предоставят достъп до експозицията на галерията за всеки, закупил билет за събитието от 10 до 18 ч. в деня на концерта.

Програмата в Квадрат 500:

10 юли

Струнен квартет София

Валсове, танго и евъргрийни от Йохан Щраус – баща, Карлос Гардел, Астор Пиацола и др.

17 юли

Кварто квартет – „На юг“
Творби от Паганини и Турина

24 юли, 18:30 ч.

Класик Арти младите дарования Александър Маджаров – валдхорна ,Алина Михайлова – виолончело и Сара Пейчева – контрабас Творби от  Й.Хайдн, В.А. Моцарт, Л. ван Бетовен, А. Вивалди, Й. М. Шпергер, С. Димов, П. Тончева, В. Георгиева

31 юли, 18:30 ч.

Флейтов квартет Флаутисимо и Весела Тричкова – арфа, творби от В.А.Моцарт, К. Макмайкъл, Румен Бояджиев-син, Карл Мария фон Вебер и др.

14 август

Дуо Ризови

Със специалното участие на Кирил Матанов – виола и Кристиана Алпиева – виолончело

Творби от Йохан Андреас Амон, Волфганг Амадеус Моцарт и Фредерик Дюверноа

21 август

Струнен квартет „Фрош“
Творби от Хенрик Гугецки и Роберт Шуман

28 август

Вокален състав „Славяни“
Музикален калейдоскоп с творби от различни епохи

Билети за концертите са налични на касата на зала „България“, на касата на Парк-театър „Борисова градина“ и в Ивентим.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара