„Дамасцена: Филмът зад кадър“ се нарича изложбата на Гаро Кешишян, която е част от премиерата на най-новата българска лента. Премиерата е на 29 октомври в Стара Загора и на 30 октомври в София.

Фотографът е уловил различни състояния на актьорите в главните роли: Веселин Плачков, Любо Чаталов, Димитър Баненкин, Троян Гогов, Неда Спасова, Симона Халачева, по време на двугодишния снимачен период в над 70 кадъра. Кешишян ще се представи на публиката и с малка роля в една от най-ключовите сцени от кинолентата.

Продуцентът на филма Мария Лалева избира Стара Загора за старт на премиерите и откриване на изложбата. Това е жест към хората от региона, участвали и подпомогнали създаването на продукцията.

След Стара Загора и София изложбата ще отпътува за Варна, където ще бъде експонирана във Фестивалния и конгресен център от 3 ноември – деня, в който “Дамасцена” официално тръгва по кината в цялата страна и ще има своята първа прожекция в морската ни столица.

Създаден в духа на българското кино от златните му години през 70-е и 80-е, с пълноценни снимачни техники, адекватен бюджет, достатъчно отделено време за прецизно изпълнение и заснемане на всяка сцена и детайл, филмът има огромен за днешните условия състав от 56 актьори и над 1300 статисти в масови сцени, снимани през четирите сезона на десетки локации. Основното действие се развива в Розовата долина, край Казанлък.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара