Може би сте се питали как някои хора успяват да правят безброй неща, а да изглежда сякаш просто се носят по течението на живота.

Отговорът се крие в четири букви, идва от английски и означава увлечение, практикувано през свободното време, т.е. хоби. Лесен и приятен начин да се измъкнете от ежедневните си задачи и да се впуснете в своята мечтана действителност.

Репутацията му е напълно заслужена. Много статистики показват, че хората с хоби са много по-здрави, продуктивни и успешни в работата си. Всъщност едни от най-богатите хора в света признават, че хобито е нещото, което ги спасява от стреса. Ето и някои идеи, които няма да ви лишат от време, а даже ще ви научат как да разполагате с него:

Гримирането – начин на себеизразяване и игра с цветовете

Макар повечето от мъжете да смятат, че жените се гледат в огледалото, докато слагат безброй много козметични продукти, дамите всъщност обичат да се въплъщават в различни образи, подчертавайки силните си черти. Не се колебайте да си поиграете с цветовете, броката, яркото червило и контурираните скули. Разбира се, не слагайте всичко наведнъж, защото ефектът ще е по-скоро плашещ, отколкото зашеметяващ. Впуснете се в магията на грима, това може да бъде вашето ежедневно изкуство. Лицето ви е платното, а артистът сте вие. Това сладко занимание ще повиши и самочувствието ви, а това автоматично ще ви направи по-щастливи и ще ви коства само половин час на ден.

Ако гримирането не е за вас, то тогава това предложение може да ви допадне. Всъщност изпълнителният директор на Yahoo – Мариса Мейер, признава че това е едно от любимите и занимания.

Печенето на кексчета, торти, кроасани,

бисквити и всякакви сладки изкушения може да бъде забавна игра с вкусен край.

Може да ви се струва, че ще отнеме повече време, отколкото имате, но това е само измамно усещане. В мрежата ще  намерите безброй рецепти за печива, които ще ви отнемат по-малко от час. Включете и приятелките си в заниманието – освен, че готвенето ще ви сближи още повече, задачите ще бъдат разделени, а калориите – също. В крайна сметка, какво по хубаво от разговор с приятелка и домашно приготвени кексчета.

Вечери, запазени за седмото изкуство – киното

Гледането на филми е един от най-лесните начини да се впуснете във фантастични приключения, красиви истории и драматични завои на съдбата. Те могат да бъдат средство както за развлечение, така и за учене на много неща. Още по-хубавото е, че в България е разрешено свалянето на торенти, за разлика от редица европейски страни като Германия и Франция, където санкциите за такъв тип дейност са много големи. Това е перфектното занимание и същевременно прекрасен завършек на деня. Дали да седнете, дали да легнете – просто се облегнете някъде и пътуването ще започне.

От друга страна, в днешно време заседналият начин на живот става все по-модерен. За разлика от други тенденции, тази „мода“ не е препоръчителна, даже се забранява. Обездвижването може да доведе както до здравословни проблеми, така и до психически. Спортът избистря мозъка и мирогледа – след 5-километров джогинг надали ще мислите още за колежката, която ви е разляла кафето „уж случайно“ и дори не е предложила да ви купи ново.

Тичане, скачане на въже, каране на ролери,

въртене на обръч- все дейности, за които дори не ви трябва карта за фитнеса. Научно доказано е, че тренировката на тялото е и тренировка на мозъка. Какъв по-добър начин да се развивате цялостно, правейки онова, което ще ви вкара в топ форма от всякакъв ъгъл.

Правете това, което ви харесва

и винаги ще бъдете щастливи и пълноценни. Идеите за хоби са много и зависят от личното ви усещане. Колкото повече неща правите, толкова повече ще взимате от живота и ще се научите да организирате деня си, така че да имате време за всичко. Въпреки това, внимавайте да не се изгубите в дейностите си и накрая да не ви остане време просто да поживеете – без график, без часовник и без грим.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара