FaceTite & NeckTite е алтернативна апаратна процедура на оперативния фейслифтинг, без травми и с кратък възстановителен период. За разлика от традиционния лифтинг,  при който имаме силно отпускане на кожата след известно време, при FaceTite & NeckTite това не може да се случи. Чрез радиочестотата се стимулират естествените процеси на синтез на колаген и еластн в кожата. Затова и резултатът е стегната кожа за дълъг период. Една процедура с FaceTite & NeckTite се прави веднъж на 5-7 години поради изключително силния ефект.

Процедурата се предлага за първи път в България, само в клиниките на дерматолозите д-р Радина Денкова в Aesthe Clinic, д-р Дончо Етугов в Este Derm в София, както и д-р Ива Стоилова в Derma Vist в Пловдив.

FaceTite и NeckTite са двa революционни накрайника, използвани, за да се прилага RFAL технологията на машината InMode. Тя представлява радиочестотна асистирана липолиза, която термично атакува подкожната мазнина и стяга колагеновата тъкан за оформяне и контуриране на лицето и малки области на тялото.

FaceTite и NeckTite са идеални за малки площи, които изискват стягане като шия, бузи, ръце, вътрешната част на бедрата, гърди и колене.

Как действа?

FaceTite използва канюла с пластмасов накрайник, който позволява на специалистите да работят безопасно подкожно с RF (радиочестота) за свиване и оформяне на лицето в малки области. FaceTite е добро решение при отпусната кожа, която изисква стягане без да е необходимо отстраняване на мазнини. Областите, в които това се извършва са около очите, веждите, челото, бузите и устата.

Вместо традиционния оперативен лифтинг на лицето, пациентите  на FaceTite се възползват от процедура без рязане, без престой за възстановяване, наличие на по-малко подуване и дискомфорт.

NeckTite е процедура, която се използва за шията, горната част на дланите или вътрешната част на бедрата в малки до средни площи. Тя намалява излишните мазнини чрез радиочестотна енергия. С леко и контролирано затопляне, процедурата помага да се стегне кожата, за да се възстанови контура в зоната на третиране.

Радиочестотна енергия преминава от вътрешен към външен електрод като стимулира производството на колаген, загрява цялата матрица на меките тъкани, в резултат на което се получава на коагулация на мастната, съдова и фиброзна тъкан.

Трябва ли FaceTite и NeckTite да се използват в комбинация?  
Това зависи от вашия естетически проблем.

Как тази процедура е по-добра от липосукцията? Ако правите липосукция в областта на шията, можете да получите прекалено отпусната и излишна кожа. С NeckTite пациентите виждат по-добри резултати, тъй като топлинната енергия стяга зоната, докато мазнините се отстраняват за разлика от липосукцията, която само отстранява мазнините.

Колко бързо се виждат резултати? Резултатите могат да се видят веднага, но са най-забележими след 6-12 седмици.

Д-р Радина Денкова:

Радина Денкова

Отдавна търся процедура, която да реши ефективно въпроса с отпускането на кожата в долната част на лицето и неравната линия на долната челюст. Открих апаратът Inmode FaceTite след сериозно проучване. Посетих д-р Паоло Ровати в неговата клиника във Верона. Бях силно впечатлена от работата му с апарата, наблюдавах реално третирането на трима пациенти и много снимки от архива на колегата преди и след. Резултатите ме изумиха и реших аз самата да се подложа на процедурата. По този начин исках:

  • Да реша собствения си проблем със започналото отпускане в областа на линията на долната челюст и зоната под брадичката
  • Да изпитам върху себе си болезненоста на процедурата и усещанията, които придружават намесата, за да мога да обяснявам много точно на пациентите си какво да очакват преди, по време и след терапията
  • Преди да реша дали да инвестирам в апарата да се уверя дали наистина той действа, за да бъда максимално честна с моите пациенти и да направя разумна инвестиция.

Изминаха три месеца от манипулацията. Тъй като процедурата се извършва с местна упойка нито за момент не съм усетила болка. Първите три дни трябваше да нося ластична превръзка (бандаж), който да спомогне за по- бързото възстановяване на кожата и прилепването и към подлежащите тъкани. Около една седмица имах умерено изразен оток, но не се откъснах от работния процес. Вследствие травмата по цялата зона на третиране беше уплътнена и безчувствена. Отокът премина, но уплътняването продължи около месец. Реален резултат и то отличен виждам сега, към края на третия месец, но д-р Ровати предупреди, че най-добър резултат се очаква между третия и шестия месец. Имайки предвид, че ефектът продължава около 5-7 години, периодът за постигане на краен ефект е абсолютно приемлив за мен.

Д-р Дончо Етугов:

Данчо Етугов

Реших аз да бъда първият пациент на собствената си машина. И не сгреших. Още след 6-7 дни, след като премина травмата от процедурата, започна подобряването на отпуснатата кожа. Вече минаха 60-ина дни и резултатът е изключителен. Очакването ми е до шестия месец окончателно контуриране на ръба на долната челюст, както и напълно прибиране на двойната брадичка.

Подмладява се една изключително проблемна за естеичната медицина зона – долната трета на лицето, основно двойната брадичка и отчасти шията. Ще цитирам италианския колега, пластичен хирург, който сподели, че резултатите в тази зона след фейстайт са с пъти по-добри от лифтинг на шия и долна трета на лицето.

Кое прави процедурата незаменима, в сравнение, с останалите хирургични и нехирургични методи? Отговорът се съдържа в технологията и принципа на апарата: работи се инвазивно, но без рязане и без дълъг възстановителен период и се използва радиочестотна канюла. Последната загрява, контролирано до 70 градуса мастната тъкън в подкожието. Така разтопяваме излишните мастни депа и с микро-липосукция изваждаме втечнената материя. Загряването на кожата до 40 градуса  стимулира образуването на колаген и еластин и предизвиква  стягане и лифтинг на отпуснатите зони.

Не мога да подмина и въпроса за безопасността. Технологията е разработена и надграждана през последните 10 години и постигнала пълен контрол на параметрите, с оглед безопасността на пациента. Достигайки терапевтичните, температурни граници, подаването на енергия прекъсва. Контрола се осъществява от вътрешен термодатчик за достигнатата температура в подкожието, а но повърхността на кожата има втори термодатчик, който прекъсва затоплянето,  при достигнати прагови температури на повърхността на кожата.  В крайна сметка се осигурява двоен контрол, независещ нито от опита или сръчността на лекара-оператор, нито от субективните усещания на пациента. Факти, красноречиво показващи безопасността.

Д-р Ива Стоилова:

Процедурата е неинвазивна, с кратък възстановителен период и дава изумителни и най-вече дълготрайни резултати. Като специалист тази машина ми дава възможност да третирам зона, която досега беше трудно поправима с нехирургични инструменти – а именно двойната брадичка, части от шията и кожата по долната челюст. Това е голямо предизвикателство и носи истинско удоволствие, когато дерматологът може да се справи. FaceTite е модерното решение на фейслифтинга, но без рязане и излишно опъване на кожата. Работи с радиочестотна канюла, която стимулира отвътре естествения синтез на колаген и еластин. По този начин връщаме времето назад по естествен за кожата и тялото ни начин без да му вредим. Подмладяването на кожата с 10 години вече не е само маркетингов трик, а самата истина.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара