Едни от най-големите имена в британското кулинарно изкуство шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси ще проведат за първи път в България двудневен майсторски клас ексклузивно за МЕТРО Академия. Събитието ще се състои в два отделни дни – 26 и 27 септември.

На 26 септември шеф Колин Бъси ще демонстрира техники, маринати и гарнитури за приготвяне на дивечово месо. На 27 септември шеф Сайръс Тодиуала ще представи различни ястия от ориенталската кухня с помощта на 10 основни подправки. Сайръс ще демонстрира разнообразни начини за приготвяне на ястия от достъпни продукти, съчетани с необикновени аромати и екзотични вкусове, които могат да бъдат опитани и в някой от собствените му ресторанти като лондонския CaféSpiceNamasté или Mr Todiwala’s Kitchen.

Шеф Тодиуала е познат и като телевизионен готвач, знаменитост в британските телевизии BBC, Channel 4, UKTV и ITV. Първият му ресторант „CaféSpiceNamasté “, е най-дългогодишният ресторант в Michelin BIB Gourmand, награждаван всяка година от 1997 г. насам от престижния ресторантски гайд. Сайръс притежава четири ресторанта във Великобритания и един в родната му Индия.

На 27 септември, шеф Тодиуала ще представи в България и последната си издадена книга „Spice Box“. Творбата разказва за подправките и как те могат да направят едно ястия завършено и достойно за ресторант Мишлен. Носител е на Ордена на Британската империя заради благотворителната и социалната си дейност и заслуги в ресторантьорството и кулинарната индустрия.

Колин Бъси активно се занимава с обучения на готвачи, преподаватели и ученици във всички области на хранително-вкусовата промишленост в тясно сътрудничество с правителството на Великобританияр води и курсове в Университета Глазгоу. Работи съвместно с „Clifton Technologies“ върху технологични разработки на специализирано оборудване sous vide от ново поколение.  От 2008 г. има и собствена консултантска компания, която е специализирана в предлагането на комплексни решения за бизнеса в областта на ресторантьорството.

Двудневният майсторски клас е практически насочен и всички участници ще могат да се включат активно в приготвянето на ястията заедно с шеф Сайръс Тодиуала и шеф Колин Бъси.

Работният език на курса ще бъде английски, за което ще има подсигурено техническо оборудване за симултантен превод за всеки един от участниците.

Вижте повече за кулинарния Майсторски клас и как да се запишете тук!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара