Алла Пугачова и излетяла от Русия, съобщава източник на в. „Известия“. Редакцията разполага с кадри, на които се вижда автомобилът на певицата, който я кара до летище „Внуково 3“, а след това си тръгва от там.

Затъмнените стъкла не позволяват да се види кой е в купето. По предварителни данни на „Известия“ певицата, заедно с двете си деца, 9-годишните близнаци Лиза и Хари,  е отлетяла за Израел, където е съпругът й Максим Галкин.

„Внуково-3“ е летище за бизнес авиация и частни джетове.

Преди 10 дни Алла Пугачова поиска от Министерството на правосъдието да я обяви за чужд агент, защото категорично подкрепя позицията срещу войната в Украйна на своя съпруг – телевизионния водещ Максим Галкин.

По-рано Министерството на правосъдието вписа Галкин в регистъра на “чуждите агенти” и го обвини, че е финансиран от Украйна.

Пугачова каза, че е солидарна със съпруга си, „който желае просперитет на родината, спокоен живот, свобода на словото и край на смъртта на нашите деца за илюзорни цели, които правят страната ни изгнаник и затрудняват живота на нашите граждани.”

Максим Галкин започна да критикува войната в Украйна още в края на февруари. Той публично говори за престъпленията на руските войници в Буча и обяви, че за войната не може да има оправдание. След това предаването му бе свалено от ефира на Първи канал на руската телевизия, а рекламодателите се отказаха от договорите си с него. Галкин, Пугачова и децата им заминаха за Израел.

Пугачова вече няколко пъти намекна за антивоенната си позиция, но досега не бе коментирала директно нахлуването в Украйна. Една от първите й публични появи след завръщането й в Русия в края на август бе на поклонението на Михаил Горбачов.

Тогава тя написа пост в “Инстаграм”: “Отдавна не съм плакала така. Отиде си ЕПОХА, в която ние се сдобихме със свобода, престанахме да бъдем “империя на злото” за целия сват и изчезна страхът за бъдещето на нашите деца. И най-важното – Горбачов отхвърляше насилието като начин за правене на политика и удържане на властта”.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара