Най-големият празник за цял Китай е Нова година (Чун Дзие), която според китайския лунен календар този път се пада на 28 януари. Това ще бъде годината на Огнения Петел, която ще продължи до 15 февруари 2018 г.

j37e81374713d991042a0e18865aa693cc24

Китайският зодиак съдържа 12 животни, съответно – 12 цикъла. Според легендата Буда поканил всички животни, за да отпразнуват Чун Дзие. Отзовали се 12. За да ги почете, Буда кръстил по една година на всяко от тях. След това Буда нарекъл всеки човек, роден в годината на определено животно, да притежава някои от чертите на неговия характер.

Годините на Петела са: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017 и 2029. Всяка от тях е свързана с някой от петте елемента – злато, дърво, вода, огън или земя.

Огненият Петел се случва веднъж на 60 години.

Според китайците годината на твоя знак е най-нещастна за теб в целия 12-годишен цикъл. Т.е. годината на Петела няма да донесе щастие на петлите.

И все пак китайският хороскоп благосклонно дава някои насоки за петлите как да се справят със следващата година. Важно е да се придържат към щастливите си числа: 5, 7 и 8, щастливите си цветове: златно, кафяво и жълто, щастливите посоки: юг и югоизток. Петлите трябва да избягват червения цвят и числата: 1, 3 и 9.

Хората, родени в година на Петела, са много наблюдателни, работливи, смели, честни и талантливи. Те са активни, забавни, популярни и уверени в себе си. Често са суетни и обичат всички да ги слушат.

Петлите обикновено са по-мотивирани от останалите знаци в зодиака и

превръщат кариерата си в център на своя живот

Добри професии за тях са: учител, хирург, зъболекар, журналист, войник и полицай.

Представителите на този знак са лоялни и изграждат предани и дълготрайни приятелства. Държат на думата си и на обещанията си.

През 2017-а родените в годините на Петела могат да спечелят пари, но само ако положат много труд. Годината няма да е лесна за финансовото им благосъстояние. Китайският хороскоп ги съветва да не инвестират цялото си състояние, а да спестяват. И също – да говорят по-малко и да действат повече.

Добре е петлите да внимават за здравето си в идващите месеци. Китайците вярват, че благотворителността носи добър късмет и съветват петлите да не я забравят.

Ако сте Петел и имате дългогодишна връзка, тази година трябва най-накрая да пристъпите към сватба. Ако обаче връзката не се развива, трябва да я прекратите. Това важи особено за петлите, които са на 24 и 36 години. При всички положения идващата година е преломна.

Най-добрите партньори на Петела са Змия и Вол. Избягвайте връзки с Плъх, Заек, Кон и Свиня.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара