Новолунието в Лъв настъпва на 28 юли в 20:55 ч. Енергийно то оказва влияние върху социалните процеси, осветява скритото.

По време на новолунието Луната и Слънцето са в един знак (28 юли – в Лъв), така че целият лунен месец (28 юли – 27 август) ще бъде доминиран от знака Лъв – един от най-положителните знаци на зодиака.

новолуние в Лъв

По това време много хора ще могат да преодолеят житейските трудности, да подобрят отношенията си с децата, да установят любовната сфера.

Фиксираният огън на Новолунието в Лъв ще ви помогне да покажете своята индивидуалност, да разгърнете креативността си, да получите нови възможности за печалба и увеличаване на доходите.

В деня на Новолунието и през следващите няколко дни след него се опитайте да бъдете в полезрението сред хората, тъй като успехът в паричната сфера през периода на активните енергии на Лъва е пряко свързан със способността за установяване и поддържане на контакти.

Слънцето в Лъв има силен статус – управление, а звездата във връзка с него ще даде още по-голям нов тласък на развитието, ще насочи дейността на хората по правилния път. Тази пътеводна звезда ще вдъхнови мнозина да обединят усилията си за постигане на идеалната цел, като ги подтикне да преминат към по-високо еволюционно ниво.

Лъвът е знак на живота, щастието, мира, любовта, творчеството. Новолунието в този знак е особено благоприятно за публични личности, както и за деца и влюбени.

Опитайте се да си починете добре през този лунен месец (28 юли – 27 август), усамотете се за известно време и се погрижете за личния си живот. Позволете си да забравите за работата за известно време, поддържайте само текущи процеси, които не могат да бъдат отложени за по-късно. Ако е възможно, по-добре е да отидете на почивка и да прехвърлите работата си на колеги.

Най-мощните енергии се усещат в началото на лунния месец – от 28 до 30 юли, така че не пропускайте възможността да промените живота си към по-добро. Планирайте, инициирайте процеси, декларирайте интересите си, демонстрирайте своите таланти и способности, усъвършенствайте уменията си – ще бъдете доволни от резултатите за кратко време. Добри дни за смяна на работа, реорганизация на бизнеса и търсене на нови партньори.

Новолунието в Лъв ще укрепи физическите и психическите сили на тялото, духа на авантюризма, ще се появи жажда за приключения и екстремни ситуации. Представителите на противоположните полове се привличат един към друг, така че обичайната, отдавна установена връзка ще получи силно разклащане и може да се пропука. Мнозина ще искат да се тестват и да развият силата на волята си.

В семейните и любовните двойки ще се случат толкова ярки събития, че ще завладеят партньорите изцяло. Избягвайте бурни сцени с конфронтация – трудно е да се предвиди изходът им, всичко зависи от личните хороскопи на участниците.

Сцените на ревност и взаимни претенции могат както да отслабят чувствата, така и да добавят страст. Затова е по-добре да не рискувате отношенията, които са ви скъпи, да поддържате мир, любов и хармония в личната сфера на взаимоотношенията.

Новолунието в Лъв на 28 юли е в хармоничен аспект с планетата на „голямото щастие“ – Юпитер.

Влюбените ще изживеят много романтични моменти.

Много двойки ще имат шанс да подобрят жилищното си положение, да се преместят успешно. Този лунен месец е особено благоприятен за далечни пътувания, емиграция, търсене на работа в чужбина. Съвместните действия и общите цели ще укрепят семейните отношения. След като са решили сериозни промени, в крайна сметка те ще бъдат доволни от позицията си и ще почувстват подкрепата на своя брачен партньор, въпреки незначителните търкания.

Тъй като Юпитер е неподвижен (обръща се в ретроградно движение от 1 август) в деня на новолунието и няколко дни след него, това показва дългосрочния и фундаментален характер на всичко, което ще се случи в края на юли – началото на август. Възможно е връщане към минали теми, преживяване на подобни ситуации, активиране на случилото се през май 2022 г.

Основният резултат от случващото се може да бъде реорганизацията на системата на международните отношения, участието на световните религиозни лидери в разрешаването на междудържавни конфликти.

Има и отрицателна страна на новолунието в Лъв – то допринася за раздуването на егото, прави човека ненаситен, а това води до емоционално прегаряне, загуба на способността да чувстваш себе си и другите. Ето защо трябва да контролирате поведението си, да действате съзнателно по отношение на другите, в никакъв случай да не обезценявате другите хора.

Огънят на Лъва е много мощен – може да изгори всичко до основи.

Астрологично, новолунието е моментът на съвпад на Луната и Слънцето. Астрономически по време на новолуние Луната е между Земята и Слънцето, приблизително на една права линия с тях. Знакът Лъв символизира продължаването на себе си в децата, в творчеството, в бизнеса. Това е вторият знак на елемента Огън, има стабилни прояви, резултатите от действието.

Много е важно в деня на новолунието в Лъв да поздравите двата първоелемента – Вода (лунна енергия, женска, пасивна) и Огън (слънчева енергия, мъжка, активна). Две необуздани енергии, двама антагонисти, два различни свята, които съжителстват един с друг от милиони години. Заедно те образуват едно цяло, в което има еднаква част от тях. Символът е образът на Монадата, който съдържа смисъла на смесване и взаимодействие на двата основни принципа ЯН и ИН, Светлина и Тъмнина, Мъжко и Женско. Или символът на Хексаграмата – двата кръстосани триъгълника, с които е образувана, означават мъжкото и женското начало.

Философите от древността придават голямо значение на познаването на законите на природата и космоса, вярвайки, че „живеейки в хармония с тях, човек става мъдър и добродетелен“. Затова от древни времена астрологията е важен инструмент за хармонизиране на ритъма на човека и Космоса.

Активността (Слънце, ден) и Пасивността (Луна, нощ) се считат за сходни по отношение на количеството енергия, но различни по проявление. Активната енергия е кинетична енергия (проявена, в действие), а пасивната енергия е потенциална (натрупана, в покой).

Слънцето и Луната, когато се гледат от земята, се виждат светещи кръгове, еднакви по диаметър. Въпреки че е прието Слънцето и Луната да се считат за светила (планети, излъчващи светлина), известно е, че самата Луна не излъчва светлина, а свети с отразената светлина на Слънцето. Но – по аналогия – неговата светлина през нощта представлява за нас нощното светило.

Въз основа на изброените по-горе съответствия могат да се намерят аналогии в човешкия живот – Слънцето е бащата, а Луната е майката и тяхното взаимодействие е животът на Земята, символично – детето. Във Вселената това е появата, в резултат на взаимодействието и смесването на активните и пасивните компоненти, на нови видове енергия – първичните елементи на елементите под формата на газообразни (Въздух) и прахови натрупвания (Земя) .

Лъв – любимецът на съдбата, също като Стрелец,

е знак за късмет, мащаб, перспективи, популярност. Новолунието в Лъв дава надежда за най-доброто, прави хората искрени и добродушни. За да не развалите благоприятния потенциал на новолунието на 28 юли, опитайте се да не се поддавате на тревожни и депресивни настроения. Важно е да намерите баланс между работата и личния живот, да създадете положителна атмосфера около себе си, пространство на грижа и любов и да избягвате компанията на токсични хора.

Новолунието в Лъв ще помогне за запазване и увеличаване на жизнеността, ще вдъхнови хората да поемат по пътя на самосъзнанието. Лъвът е знак на лидери, водачи, известни личности, следователно в близко бъдеще може да се появят нови лица, които могат да повлияят на масите от хора и да формират общественото мнение.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара