Китайската нова година настъпва на 12 февруари и според източния хороскоп започва времето под знака на Белия метален Бик. Неговата година ще продължи до 31 януари 2022 г.

Бикът или Волът е вторият от дванадесетте китайски зодиакални знака. Годината на металния Вол/Бик настъпва веднага след годината на Белия метален Плъх и преди годината на Водния Тигър (2022). Ако сте родени в някоя от годините 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 и 2009 г, то вашият китайски зодиакален знак е Вол/Бик.

Характерът на Вола

От хилядолетия човечеството разчита на трудолюбивите Волове. Те са здравомислещи и упорити и са предали много от своите качества на щастливците, родени под знака им.

Воловете са изключително честни, винаги държат на думата си и взимат всичко, с което се захванат, на сериозно. Обичат да довършват започнатото, традиционалисти са и се стремят да се придържат към добре познатото. Характерни за тях са методичността, последователността, вниманието към детайла и практицизма, което ще рече, че родените под знака на Вола се стремят да правят нещата по възможно най-добрия начин.

Обичат да премислят добре думите и действията си, особено когато са в голяма компания. Това е защото се страхуват да не направят лошо впечатление или да не се изложат по някакъв начин, горделиви са и за тях мнението на околните от изключителна важност.

Обикновено Воловете допускат до себе си само хора, чиято лоялност и добронамереност е изпитана с годините, затова общуват с малък кръг близки приятели, на които вярват безусловно.

На любовния фронт могат да бъдат определени най-добре като мнителни и внимателни, трябва да са сигурни, че могат да имат доверие на партньора си и че той няма да им изневери, преди да се обвържат с някого. Този знак приема изневярата изключително тежко и трудно прощава, щом е бил излъган веднъж.

Воловете обичат нещата да се вършат по определен начин и ако това не се случи, стават раздразнителни и неспокойни, но иначе изпитват невероятна наслада, когато си свършат работата добре. Тяхното мото е „Каквото посееш, това ще пожънеш“ и затова се стремят винаги да посеят добре работата си.

В повечето случаи Воловете посвещават живота си на една професия и работят усилено, за да изградят кариера и да се издигнат. Ценят високо мнението на колегите си и търсят тяхното уважение и приятелство.

Те обичат материалната сигурност, затова са доста пестеливи и внимават колко харчат и за какво, затова често си налагат бюджетни ограничения и се стараят да не надвишават месечния си лимит. Не обичат да рискуват, затова гледат да инвестират само в сигурни неща.

Воловете рядко се глезят и не обичат да драматизират или да се преструват на такива, каквито не са. Самоувереността им понякога може да бъде приета като арогантност от тези, които не ги познават добре, но това се дължи на факта, че Воловете просто знаят какво искат и как да го получат. Не са претенциозни и се стараят да бъдат винаги искрени с хората, на които държат.

Тяхното доверие се печели трудно, но щом това стане, те са безкрайно лоялни, искрени и любвеобвилни. Тези им качества, заедно с трудолюбието и честността им, ги правят чудесни приятели, партньори и колеги. От всички знаци в зодиака Воловете имат най-голям шанс да преуспеят в живота.

Волът и парите

Волът е изключително пестелив и практичен знак. Рядко ще направи ненужни покупки и обикновено си налага лимит, който почти никога няма да прекрачи. Тази им пестеливост често може да бъде сгрешена със съперничество, но хората, които опознаят Вола по-добре, бързо ще стигнат до заключението, че това е само заблуда. Воловете не се скъпят да помагат финансово на близките си, но само в границите на разумното и няма да дадат пари назаем на някого, без да са убедени, че тези пари ще бъдат похарчени за нещо, което наистина си струва.

Волът в работата

Един от най-трудолюбивите и упорити знаци. Волът обича да прави планове, затова и е ценен заради умението да мисли в перспектива. Заради техните лидерски умения, отличен бизнес нюх и ораторска дарба Воловете биха преуспели в редица професии в социалните науки, както и в различни занаяти, защото работата с ръце им носи наслада, а и им се удава.

Волът в любовта

Трудно може да се спечели доверието на Вола. В любовта родените под този знак са винаги мнителни и им отнема време, докато се отпуснат и се отдадат изцяло на някого. Това стане ли обаче, партньорът им ще бъде изненадан, че пред него стои една истински емоционална и прекрасна личност, която крие нуждата си за сигурност под строгата маска на съмнението.

Волът като родител

Като родител Волът се стреми да осигури на децата си всичко необходимо, за да имат равен старт с останалите деца. Изключително любвеобвилни, но не и покровителствени, те ще оставят децата си да грешат и да се учат от грешките си. Ще се опитат да им предадат своите трудолюбие и честност и да ги научат най-вече на постоянство и упоритост.

Волът у дома

Домът на Вола е неговата крепост. В него той се чувства сигурен и защитен от външния свят, следователно не всеки бива допуснат до това светилище. Бъдете ли поканени в дома на Вола обаче, знайте, че сте спечелили доверието му и той ви е допуснал до наистина близкия си кръг от приятели.

Домовете на Воловете са рядко кичозни и натруфени. Почти винаги жилищата са на удобно място, не са твърде големи или просторни. Домовете им са топли, обзаведени практично и имат всичко, каквото би им потрябвало, без излишни елементи.

Ще забележите, че присъства земната цветова гама – зелено, кафяво, бежово. Няма да срещнете ярки картини, стаи или мебели, защото те дразнят Воловете. На стените често ще видите закачени снимки – ценни спомени от време, прекарано с близките им хора.

Жената Вол

Жената Вол е скромна, но и много дружелюбна и по-достъпна за общуване от мъжа с такъв знак. Отношенията с Вола често започват с приятелство и наистина – едва ли можете да намерите по-верен другар.

На жената с този знак й трябва сериозна провокация, преди да загуби търпение и да започне да работи прекалено много над постигането на собствените си цели в живота. Предпочита спокойствието на работа и в дома.

Макар че може да изглежда с малко поостарели разбирания, тя рядко скучае, често обича да поседи с книжка и както и мъжът Вол предпочита да има двор и къща пред градската суматоха. Затова рядко ще я видите в дискотека или на запой в бара. Не си мислете обаче, че Воловете, били те жени или мъже, са чужди на удоволствията в живота, просто повече им харесва общуването в компанията на близки познати или приятели.

Макар че жената Вол е привлекателна, тя едва ли може да се нарече красавица в пълния смисъл на думата. Нейният сексапил се разкрива само пред избрания от нея мъж. Не бива да ви заблуждава външната й студенина, защото обикновено жената от този знак е дълбока и има много богато въображение. Може да ви отнеме известно време, за да се убедите в това, но тя има много скрити таланти.

Мъжът Вол

В китайския зодиак в повечето случаи Волът въплъщава качества на спокойствие и стабилност. Но трябва да се отчитат и другите му аспекти, свързани в традиционните култури с плодородието и енергията.

Волът работи много и може да се посвети на постигането на цел, която не е по силите на по-нетърпеливите.

Проявява склонност да защитава и да се грижи за всички наоколо – както за близките си, така и за не чак толкова близки до него хора.

Идеалът му е да изгради сигурен дом и създаде прекрасно семейство със съпруга и деца, които го чакат да се прибере от работа. Традиционалист е и дори може да се каже, че е леко старомоден. Кавалер и мъж, който държи на думата си.

Неговата силна енергия го прави перфектен оратор, но самият той не обича да е в светлината на прожекторите и да парадира със способностите си. Той е скромен и затворен, а на тези, които не го познават, може да се стори и надменен, но това съвсем не е така. Мъжът Вол е един от най-сърдечните и готови да се притекат на помощ хора.

Как се реализира Волът

Воловете се реализират с сферата на правото, пиара, като мениджъри на компании, инженери, дизайнери, удават им се и професии, за които са нужни сръчност и физически умения като дърворезба, фермерство, земеделие и даже хирургия.

Откъс от „Китайска астрология. Вечен хороскоп за всички зодии“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара