Йогурт с боровинки е примамливо вкусна комбинация без значение дали ще изберете да си забъркате кисело мляко или веган йогурт със сладко от боровинки, smoothie bowl или в нашия случай веган торта с боровинки, соев специалитет, кокосово мляко, бадеми и кокосови стърготини за основа и апетитен боровинков топинг.

Съставки

Крем:

Топинг:

Начин на приготвяне

Блендираме всички съставки за основата до получаване на хомогенна смес. Изсипваме получената смес във форма за торта и оформяме, като притискаме с пръсти към дъното.

За получаване на крема отделяме 50 мл сироп от агаве и блендираме всички съставки без боровинките и ябълковия пектин. В купа разтваряме пектина в сиропа от агаве, прибавяме боровинките и разбъркваме.

Изсипваме част от крема върху основата, след което част от боровинковата смес и отново редуваме крем с боровинки.

Топингът се получава по същия начин като боровинките за крема – разтваряме пектина в сипора от агаве и разбъркваме добре заедно с боровинките. Разпределяме топинга равномерно върху тортата и оставяме да стегне в хладилник за няколко часа.

Автор на рецептата е Дора, а на снимките – Маги/Зоя.бгОще вкусни и здравословни рецепти можете да видите в КукурякСъставките от рецептата може да намерите в смесените магазини на Зоя.бг или онлайн.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара