Навярно на всеки се е случвало да му се наложи да пътува със самолет за кратко разстояние и къс престой. С възхода на бюджетните авиокомпании и ниските цени за билети, стана масова практика да отскочим буквално за 3-4 дни до интересна дестинация в Европа или дълъг уикенд в съседна нам държава.

Естествено е, че при такъв престой имаме нужда само от малко дрехи, козметика, обувки и лични вещи, събрани в куфар за ръчен багаж. Нормално е при такова пътуване да не ви се плаща допълнително за чекиран багаж, понеже това оскъпява бюджетното ни иначе пътуване.

Как правилно да изберем куфар за ръчен багаж?

Куфарите, който са с размери 55 см х 40 см х 23 или 20 см се водят размер С, тоест куфари за кабинен багаж на борда на самолета. Те са изключително подходящи за хора, които често пътуват със самолет и не носят прекалено много багаж, както и за тези, който пътуват по работа. Във физическите и онлайн магазините е пълно с качествени предложения за пътни чанти, но вие трябва да изберете най-подходящия за вас куфар и този, който ще отговаря на нуждите ви.

Не можете да изберете между пластмасов и куфар, изработен от плат? Има прекалено много опции, а правилният избор може да е доста труден. Цените могат да варират значително, така че е важно да идентифицирате нуждите си, преди да направите голямата покупка.

Благодарение на специалистите от българската марка Естил, ето някои неща, които трябва да вземете предвид преди да купите куфар за ръчен багаж:

Здравина на куфара за ръчен багаж

Издръжливостта е често срещана грижа за пътуващите, особено като се има предвид, че повечето хора пътуват с лаптопи, камери и друга електроника. При куфарите за кабинен багаж, вие сте през цялото време със своя опакован багаж, което ви дава възможността да си го наглеждате и да си го пазите повече от служителите на авиокомпаниите. Въпреки всичко здравината винаги остава важен фактор при новите куфари за ръчен багаж. В случая може да препоръчаме, тези изработени от полипропилен (PP) или поликарбонат (PC), като последните имат най-добър баланс между здравина, лекота и еластичност на материала.

Материал за изработка

Пластмасовите куфари с размери 55х40х23, освен че са компактни, предпазват по-крехките ви вещи и имат добра защита срещу злополуки, дъжд или сняг. Различните цветове и шарки са по-често срещани при твърдите куфари, което ги прави по-лесно да се забелязват сред десетките черни чанти. Меките (изработени от текстил) се предлагат в различни цветове, но за съжаление се замърсяват след няколко пътувания, а общото износване се вижда по-лесно.

Колелца

При куфарите за ръчен багаж, вие си ги носите до бюрото за чекиране и до гейта и е за предпочитане те да имат лесна проходимост и движение. Четирите колелца улесняват маневрирането тъй като те могат да поддържат 360 градуса. Това е огромен бонус за тези, които трябва да стигнат до множество полети, да обикалят по летищата, да пренасят тежки предмети в багажа си или просто за улеснение, ако няма да използвате кола или някакъв вид градски транспорт.

Удобство

Когато стигнете до проверяващите служители на летището бъдете готови да извадите от своя куфар за ръчен багаж всички метални предмети, електроника като фотоапарат, телефон или лаптоп. По тази причина удобството на предно разположените джобове е повече от важна. Съвета на експертите е да изберете куфари с размер 55х40х23 или 20 см., който има удобно вътрешно разпределение, специални отделения и джобове, така че да улеснят както запълването с багаж, така и ваденето на определени вещи. По тази причина удобството от външен преден джоб е повече от важно.

Независимо какви видове куфари предпочитате сред множеството модели, цветове и размери, персонализираните етикети за багаж, панделки, стикери или дори лепенка могат да помогнат на чантата ви да изпъкне, лесно да се забележи и да не стават грешки. Ако искате да съхраните за по-дълго своите куфари 55х40х23 за своя компактен ръчен багаж, може да си купите специален калъф за куфар, чрез който да го предпазвате от атмосферни условия и зацапване в багажното отделение на самолета над главата ви.

При покупка, не забравяйте първо за вашите нужди и удобството ви и след това за цвета, защото докато сте на летището или в кола, никой няма да се интересува от цвета на вашия куфар за ръчен багаж.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара