Можете да рефинансирате ипотечен, потребителски или фирмен кредит. За да можете да го направите, трябва да се свържете с банката. Какво може да промени това действие? На практика всичко. Можете да намалите лихвения си процент, да изтеглите по-голяма сума или пък да обедините няколко задължения в едно и при доста по-изгодни условия.

Всъщност рефинансирането на кредит може да ви даде много преференции, с които да погасите евентуални санкции при предсрочно погасяване на кредита. Все пак има някои неща, които трябва да знаете, преди да отидете и да преговаряте за вашия потребителски кредит.

Първо, разходът върху предсрочното погасяване на кредита не може да надхвърли тримесечния еквивалент на годишния процент на разходите по кредита.  Друг важен момент са таксите, които трябва да платите, когато подавате документи, за усвояването на кредита и неговото управление.  Като човек, който получавате кредита, вие трябва задължително да сключите застраховка.

Какво да кажем за рефинансирането на ипотечен кредит? Това е услуга, при която можете да договорите срока за изплащане, да намалите вноската или пък да поискате малко повече време за погасяването му, без да плащате нещо за това. По този начин можете да помогнете на себе си или пък на бизнеса си.

Дали валутата на кредита е в евро или лева, това е без значение. Хубаво е да намалите и процента на лихва, за да можете по-лесно за изплащате заема си. В противен случай рефинансирането няма да ви помогне особено и напълно се обезсмисля.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара