Невероятният кавалджия Теодосий Спасов ще бъде част от грандиозния спектакъл, който ще изнесе у нас гениалният италиански композитор и диригент Енио Мориконе, съобщи event zone.

Събитието е на 10 декември в зала "Арена Армеец" в София. До Маестро Мориконе ще застанат освен световнопризнатите музиканти от неговия екип и превъзходните артисти от оркестъра и хора на Класик ФМ.

„Казват, че Теодосий е "кавалджията на света" и за нас е повече от гордост да го признаем, а музикалната критика отдавна е отличила божествения му талант”, казаха организаторите. Според самия Теодосий Спасов връзката между киното и музиката е една нестихваща, съвършена любов, а Енио Мориконе е музикален гений, който чрез своето творчество прави света по-богат и по-чувствен.

Маестро Мориконе пристига в България благодарение на event zone и Радио 1. Това е първият му концерт у нас. На него близо 200 музиканти ще възкресят култовите мелодии от филмовите шедьоври: „За шепа долари” (1964), „Добрият, лошият и злият” (1966), както и легендарните „Имало едно време в Америка” (1983), „Недосегаемите” (1987) и „Малена” (2001) с обаятелната Моника Белучи.

Италианският композитор изучава тромпет, хорова музика и композиция в Консерваторията в Санта Сесилия. През 1955 г. започва да пише музика за филми, като продължава и до днес. Мориконе е съученик на Серджо Леоне и приятел с Бернардо Бертолучи и именно с тях формира дългогодишни и плодотворни сътрудничества. Според Бертолучи „няма значим италиански филм без музика от Мориконе”. Най-актуалното му творчество е музиката към филма „Джанго без окови” на Куентин Тарантино.

Феноменалният италианец има куп международни награди, между които 5 номинации за "Оскар" и една награда на филмовата академия – "Оскар" за цялостно творчество, "Грами", "Златен лъв" и други. В навечерието на спектакъла у нас излиза и луксозното бутиково издание на биографичната му книга. Билети за концерта на Енио Мориконе можете да закупите от Tixgate, касите на Easy Pay в цялата страна и касата на "Кантус Фирмус" в зала "България". Цени – от 60 до 200 лв.

0 Коментара