Пол Маккартни, Елтън Джон, Били Айлиш, Стиви Уондър, Ланг Ланг и Андреа Бочели са само част от списъка на световни звезди – музиканти и актьори, които ще вземат участие в концерта без публика в помощ за борбата срещу коронавируса. Събитието е организирано от Лейди Гага.

Концертът „Един свят: Заедно вкъщи“ ще представлява компилация от изпълнения на звездите, записани в домовете им и ще съчетае кадри от борбата на медиците по света с коронавируса.

Специалното събитие на международната платформа „Глобал Ситизън“, чиято цел е да пребори крайната бедност по света до 2030 г., ще бъде излъчено по цял свят на 18 април в полунощ.  Водещи ще са Джими Фалън, Джими Кимъл и Стивън Колбър, заедно с героите от Улица Сезам. Живото предаване ще бъде излъчено през различните канали в над 180 държави. Ще има и онлайн стрийминг през най-популярните социални мрежи.

В концерта ще се включат и знаменитости като Дейвид Бекъм, Идрис и Сабрина Елба, Кери Уошингтън, Приянка Чопра и други.

Концертът е благотворителен, но целта е да се насърчат повече хора да дарят. Даренията ще отидат за Световната здравна организация и дейността ѝ за борба с коронавируса.

Събитието е в партньорство със СЗО и платформата „Global Citizen“. В пресконференция Лейди Гага съобщи, че вече е успяла да събере дарения на обща стойност 35 млн. долара за дейността на организацията във връзка с коронавируса.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара