Krekhaus твърдо навлизат в авангарда, както някога са правели The New York Dolls и Velvet Underground – не зачитат границите между жанровете, често смесват комбинации, които други банди биха се страхували да направят: фънк, джаз, хардрок, психеделичен рок. Все пак от underground концерти те вървят нагоре и трупат популярност.

Не само в музиката, но и във всеки друг вид изкуство в момента се търси собствен глас – хората вече нямат нужда от „същото, но различно“, бъдещето принадлежи на музикантите, които може да не пеят и свирят по стандартните представи, но носят нещо уникално, от което светът има нужда.

„Много мразя фонова музика. Мечтая си за един свят, в който хората ще отделят време да слушат музика. Аз отделям един-два часа на ден да слушам и наистина слушам, не ми преминава някаква информация през ушите, докато правя други неща. Фонова музика е като фонови разговори. Това е фоново общуване. И намалява обсега на вниманието на хората“, казва басистът Явор Милчев.

Новият албум на Krekhaus можете да чуете на 26 юли в „Маймунарника“ в Борисовата градина. Албумът е записан на живо, което не е практика в съвременната рок продукция. Но за Krekhaus се знае, че винаги изненадва и никога не свири една и съща песен по еднакъв начин два пъти. Музикантите от групата свирят рок, но отношенита помежду им са джаз.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара