Oперната звезда Карлос Марин от групата IL DIVO си отиде от този свят през декември 2021, животоподдържащите му системи бяха изключени след неуспешна битка с COVID-19. Изпълнителят, за когото колегите не спират да говорят с изключителна любов, беше едва на 53 години. В продължение на почти две десетилетия той е част от квартета, а заедно с Дейвид, Себастиен и Урс имат зад гърба си повече от 30 милиона продадени копия от албумите си. Пионери в оперния поп, те са заедно от 2003 година, а концертите им по целия свят се радват на изключителен успех.

Урс Бюлер, Дейвид Милър, Карлос Марин, Себастиен Исамбард

В основата на най-успешната класическа кросоувър група в международната музикална история е самият Саймън Коуел. Той решава, че е добра идея да събере впечатляващи гласовe, които да изпълняват вечни песни в оперен вариант. Продуцентският му усет се оказва безпогрешен, както и комбинацията от четиримата изпълнители, които подбира – резултатът е

160 златни и платинени албума в 33 държави.

IL DIVO са и първите, съчетаващи умело класическото оперно пеене с поп звучене, които имат дебютен албум на първо място в класацията Топ 200 на Billboard. Едноименният първи албум IL DIVO е и край на 25-годишният рекорд на Led Zeppelin, които се изкачват на върха, без преди това да са имали комерсиален сингъл. IL DIVO са имали участие и в Кралското вариететно шоу пред кралица Елизабет II, записват основната тема за световната купа по футбол FIFA 2006, като я изпълняват пред повече от 1 милиард души. Именно те откриват концертите от турнето в Америка на легендарната Барбра Страйзънд.

Звездните моменти на IL DIVO не спират.

Карлос Марин е роден в Германия, но е израснал в Испания, а първият си албум записва, когато е едва на 8 години. Бившата му съпруга е с него в болницата до последно, въпреки че са разделени повече от 12 години. Любовта на близките, колегите и феновете му продължава да живее.

След трагичната загуба, останалите членове на мултинационалната група – американският тенор Дейвид Милър, френският поп певец Себастиен Исамбард и швейцарският тенор Урс Бюлер, се впускат в

турне, което преминава в знак на почит към Марин.

Световната обиколка, обявена по-рано като „For Once in My Life Tour“, е изпълнена с най-големите хитове и ще включва специален гост – баритона Стивън Лабри. 34-годишният певец с мексикански корени, роден в Далас, се нарежда сред петте водещи лирични баритони, за които реномираното издание Opera News твърди, че трябва да се преживеят на живо.

Дейвид Милър, Себастиен Исамбард, Урс Бюлер, Стивън Лабри

Турнето ще бъде изпълнено с най-успешните песни на IL DIVO от техния огромен каталог.

В София очакваме знаменитите IL DIVO на 22 октомври в зала 1 на НДК за едно наистина емоционално шоу.

„Карлос беше личност по-голяма от живота, рядко срещана комбинация от невероятно красив, божествен глас и абсолютен, огромен талант. Неговата страст, игривост и чувство за хумор бяха магически, а смехът му винаги би повдигнал всеки. Той беше обичан от милиони фенове по целия свят и ние имахме късмета и честта да можем да пеем заедно с  него толкова много години. Силно ще ни липсват неговата сърдечност, приятелство и брилянтният му глас. В негова чест ще създадем фондация на Карлос Марин и ще отдадем почит на пеенето му в бъдещите ни изяви. Нека всички го запомнят с красивата му душа, невероятния му талант и нека завинаги почива в мир“, споделят Милър, Исамбард и Бюлер в изявление.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара