Как да изглежда една жена? Да е търпелива и добра майка ли? Да бизнесдама с идеално тяло? Или прекрасна домакиня, любяща съпруга и умел готвач? Все още съществуват стереотипи за това каква трябва да е жената. В резултат –  много жени се срамуват от от начина, по който изглеждат или от нещата, които правят.

Ето 10 неща, от които жените се срамуват, а не бива! За радост, все повече дами приемат начина си на живот, както и естествения си вид и не се поддават на внушения и обиди.

Кърмене на публично място

Има редица мнения за това допустимо ли е да се кърмят деца на обществени места. Някои смятат, че е не е. Други – че кърменето е естествено и следователно напълно приемливо.

Във всеки случай, ако майката реши да нахрани бебето на удобно място за нея място – това е нейно право и е нещо напълно естествено.

Криви пръсти на краката

Кривите пръсти са често срещани. И са така още от раждането или стават такива в течение на времето. Има и жени с т.нар. „пръст на Мортън“ – структура на стъпалото, в която вторият пръст е по-дълъг от първия. Такива характеристики на физиологията определено не трябва да се срамуват.

Способността да си щастлива сама

Има редица изследвания, които доказват, че самотните жени могат да бъдат щастливи. В допълнение –  те са в състояние да се чувстват по-щастливи от тези дами, които имат съпруг и деца. Способността да се наслаждавате на самотата е готина, а не срамна способност.

Да имаш по-висок доход от мъжа до теб

Някои изследователи смятат, че ако една жена в семейството печели повече, тогава вероятността от развод е по-висока. Често това спира дамите, които започват да постигат напредък в кариерата си. Психолозите съветват просто да седнете и да обсъдите заедно в коя област човек ще поеме по-голяма отговорност. Това може да помогне за спасяването на връзката.

Липса на големи планове

Жената може да създаде семейство и да изградихубава кариера. Образът на майка на много деца с идеална фигура и собствен бизнес вече не изглежда недостижим. Но не всички момичета имат такива стремежи, не всеки мечтае да постигне всичко в живота наведнъж.

Жените без големи планове могат дори да бъдат по-щастливи от другите. В края на краищата, постоянното желание за постигане на високи идеали не ни засяга по най-добрия начин. А и близките взаимоотношения правят хората по-щастливи от парите или славата.

Бъркотия у дома

Със сигурност сте попадали в ситуация, в която домакините  се извиняват за бъркотията у дома. Жените се чувстват особено неудобно заради разхвърляна къща. Това може да се дължи на факта, че както показват проучванията, в обществото те по-често се срамуват от непочистен апартамент. В съвременния свят неизмитите чинии или дънки, хвърлени на дивана, определено не са нещо, за което трябва да се срамувате.

Домошарка

Ако една жена предпочита да гледа телевизионни предавания, сериали и да плете пред шумни партита, тя не трябва да се срамува от това. Психолозите казват, че желанието да се свиеш у дома под топло одеяло е нормално. Особено в прохладния сезон.

Друго нещо е, ако човек изобщо не напусне апартамента и избягва всички. Но тук може да се крие психологически проблем, от който също не трябва да се срамува, а да се търси помощ от специалист.

Косми по корема

Смята се, че появата на косми върху корема на жена е повод да тича до салона, за да направи епилация или да си купи бръснач. Но това окосмяване е нормално. По време на пубертета космите на корема стават по-тъмни и по-груби, но също така могат да станат такива в периода от 20 до 30 години.

Косми по пръстите на краката

Космите на пръстите на краката не са нещо необичайно. Те показват нормално здраве, по-специално добро кръвообращение, в противен случай космите просто няма да растат.

Напукани пети

Някои жени се срамуват от петите си, защото често кожата върху тях изсъхва много и се появяват пукнатини. Понякога жените не носят отворени обувки поради тази причина. Но сухата кожа на петите е доста често срещано явление. Несъвършенството на петите не е причина да се отказвате от отворени обувки.

Източник: AdMe.ru 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара