Зимната сватба има свое неповторимо очарование, а булките в студените месеци съвсем не са ограничени в избора на прекрасна сватбена рокля, напротив. „През зимата дамите могат да бъдат още по-красиви и неотразими в своя специален ден.“, смята дизайнерът Христо Чучев и го потвърждава със своята сватбена колекция „Вълшебство“, есен-зима 2016/2017.

За булките, които предпочитат зимната сватбена рокля, Христо Чучев създава модели с елегантно подчертан силует, който следва красивите извивки на женското тяло.

Дизайнерът залага както на затворена визия с дълги ръкави, украсени с дантели и камъни, така и на акцентирани, красиво оформени деколтета и гърбове. Във всички модели е обърнато специално внимание на ръчната работа и детайлите.

Материите включват разнообразие от дизайнерски дантели от най-висок клас – френска кордоне дантела, израелска, ливанска, както и френски тюл, коприна, креп жоржет, органза и шифон. Богатата и красива украса върху роклите включва: фини кристали, сатенени копчета, апликации от 3D цветя и др. Ето и шест избрани предложения за зимна сватбена рокля от колекцията „Вълшебство“ на дизайнера Христо Чучев, като всяка рокля носи името на жена с буквата „Д“:

Дебора – рокля от жоржет, която елегантно подчертава силуета на тялото. Горната част е ръчна изработка с богата украса от кристали отпред и на гърба. Дългите ръкави са кокетно разкроени при китката и също украсени с кристали. Роклята се разкроява от средата на бедрата и в долната част е оформена с шлейф.

Джулия – рокля с царствен обем, изработена от лазерно рязана дантела с елементи, монтирани върху фина френска дантела. Деколтето и гърбът са красиво оформени и подчертават женствеността. Талията е подчертана, а прозрачните ръкави са силно разкроени в долната част и са украсени с елементи от дантелата.

Дафне – използвана е комбинация от три вида дантела: френска фина дантела, ливанска и израелска. В горната част има акцент с декорация от камъни върху раменете и деколтето, а линията на гърба е красиво подчертана с малки облечени копчета. Дългите ръкави завършват при китката с елегантна украса от дантела и кристали. В долната част на роклята дантелата е монтирана върху ефирен френски тюл.

Донна – за роклята са използвани три вида фина френска дантела, като ръкавите и елементите около деколтето и гърба са оформени със специално подбрани дизайнерски дантели. Акцент в дизайна е V-образната форма, която изразително подчертава силуета и е използвана при деколтето, гърба и в прехода между горната и долната част на роклята.

Далия – романтична рокля с нежно излъчване. Дизайнерското решение за модела е красива украса от 3D цветя върху фин тюл и дантела. Ръчно оформената горна част е със силно разкроени ръкави също богато декорирани с цветя. Гърбът на роклята е с елегантно оформен кръг. Силуетът е прав и леко удължен в задната част.

Даяна – изчистен силует с пълна симетрия, изцяло затворена кройка и лек шлейф. Използвани са лазерно рязани елементи, монтирани върху дантела. Дизайнът е оформен с  атрактивни симетрични орнаменти при композицията на дантелите.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара