Седмото издание на jumpthegap, международния конкурс за дизайн на Roca, бе представено на специално събитие в хотел Westin Dubai Mina Seyahi. Събитието се състоя по време на Dubai Design Week 2016, най-значимият форум за дизайн в Близкия изток.

Jumpthegap_XavierTorras

Конкурсът, създаден от Roca в сътрудничество с BCD Барселона дизайн център, предлага международна платформа, където млади професионалисти и студенти от сферата на архитектурата и дизайна от цял свят могат да представят свои новаторски предложения за пространството на банята.

Това издание съвпада с честването през 2017 г. на стогодишния юбилей на Roca. Една от в конкурса е назначаването на немския архитект Патрик Шумахер, ръководител на Zaha Hadid Architects, за председател на журито. Той е признат за архитектурните си проекти.

Jumpthegap_Anjali

За пръв път от началото на конкурса jumpthegap, в престижното международно жури има и българско участие. Дизайнерът Валентин Водев, автор на впечатляващи проекти и носител на множество международни награди, е един от осемте професионалисти, които ще изберат победителите.

Новост е и увеличеният награден фонд. Наградата за победителя във всяка от категориите (професионалисти и студенти) е 10 000 евро. Има и специална награда за устойчивост в размер на 6 000 евро, учредена от международна фондация We Are Water.

Jumpthegap_IsabelRoig1

Официалното представяне на конкурса бе с участието на Ксавиер Торрас като Brand communication manager на Roca, Исабел Ройг и Анджали Сринивасан. Всички те показаха значимостта на компаниите, които подкрепят млади таланти.

Регистрация за участие в конкурса може да се направи чрез официалния уебсайт www.jumpthegap.net  до 15 Март 2017 г. Там са публикувани пълната информация за конкурса и неговите правила.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара