София Борисова е сред онези дами, които няма как да не забележиш на светско събитие – винаги елегантна, усмихната, позитивна и много харизматична. Познават я всички, защото по един или друг повод тя ги е обличала, а звездните сватби са й специалност – “Мис България” Антония Петрова, певицата Емануела, половинката на певеца Константин – Нади, и много други. Модната й къща Romantika Fashion вече 20 години диктува стила на българския подиум, а София не спира да твори и да се изявява на различни поприща.

Вече 20 години си в модния бизнес. Какъв бе за теб този период?

Аз съм човек на изкуството. Пет години съм свирила на цигулка, имам 2 награди за най-добра живописна творба от Асамблея на мира, 15 години се занимавах с танци и съм професионален танцьор (класически балет, модерен балет, състезателни танци). Живописта е моята слабост и там съм много добра, помага ми да съчетавам успешно цветовете и да правя различни комбинации – както от материи, така и от цветове в моделите ми.

Самата аз се определям като романтичка и името на модната ми къща е продиктувано от това. Когато преди 20 години избирах името, не ми отне много време да реша, защото „Романтика” говори много категорично за мен и моя стил. Затова и във всяка една рокля, която правя, вкарвам моите емоции и любов, но съм и голям перфекционист – работя много, нямам работно време и мога да творя до безкрай. Повечето ми модели са създадени през нощта – тогава си почивам от ангажиментите и мога да се отдам на мисли каква рокля ще прибавя утре към колекцията си. Много често ставам от леглото, за да рисувам, защото на сутринта може и да не помня хрумването си.

Истината е, че обожавам работата си и не бих я заменила с нищо друго. Горда съм да кажа, че тази година спечелих 2 награди, които означават много за мен след 20 години на модната сцена, а именно – “Дизайнер на годината” и “Модна къща на годината” от Академия на модата.

Цялото интервю четете в новия брой на „Жената днес”

Facebook Twitter Google+

0 Коментара