По време на коронавирусната пандемия и в тревожните „пост-ковид“ времена дезинфекцията на помещения, повърхности, екрани, дрехи се оказва нещо изключително важно, за което непрестанно ни се напомня.

Призивите за хигиенни мерки, за редовна стерилизация на замърсените повърхности, за грижливо поддържане на средата, в която живеем и работим, чиста – за да се опазим от възможна зараза, звучат като постоянен рефрен от медии, брифинги, щабове и т.н.

Дезинфектиращите препарати и белината,

с които почистваме обитаваните от нас пространства, станаха едва ли не най-добрите „приятели“ на човека, но за мнозина тези химикали са източник на алергични реакции и обостряне на съществуващи сериозни заболявания като астма, ринити, дерматити и др.

Далеч по-мощно, ефективно, бързо и безопасно средство за дезинфекция са стерилизиращите кварцови UV лампи, популярни някога у нас, но позабравени доскоро. Вече има ново поколение интелигентни многофункционални лампи за ефективно обеззаразяване и стерилизация с ултравиолетова светлина и озон, които стават все по-търсени поради лесното им използване и висока резултатност в борбата срещу причинителите на всевъзможни инфекции. Доказано е, че

ултравиолетовата светлина убива микроорганизмите

(бактерии, вируси, гъбички, паразити, спори и други патогени) чрез облъчване и унищожаване на нуклеиновите киселини. УВ лампите помагат при дезинфекцията на жилищни, офисни и обществени пространства, за премахването на акари и за отстраняване на формалдехид. Технологията в момента е широко разпространена в Азия, където се използват десетки милиони лампи за стерилизацията на различни

публични места като болници и домове за възрастни,

градски транспорт, търговски центрове, летища, авто и жп гари, университети, училища и детски градини, аптеки, бензиностанции и магазини, спортни съоръжения, изложбени и концертни зали, заведения и кухни, частни жилища.

Тъй като ултравиолетовите лъчи осветяват само по права линия, това не им позволява да елиминират бактериите, които са зад прегради. За да се компенсира този дефицит,

умната съвременна УВ лампа

е най-добре да се комбинира с озон. Озонът е газ, който ефективно преминава през препятствия, заобикаляйки „мъртвия ъгъл“, пречещ за цялостната ефикасност на УВ лъчението. Важно е да се знае и помни обаче, че след стерилизация с озон помещението, в което лампата е била включена, трябва задължително да се проветри в продължение на 10 минути. Продуктът е единствено за вътрешна употреба, затова се избягват влагата и вибрациите по време на използването му.

Не трябва и да се покрива с нищо по време на работа.

Докато лампата е включена, в помещението в никакъв случай не бива да има хора или животни, защото УВ светлината може да увреди очите и кожата им. Уредът се управлява с дистанционно устройство, откъдето се включва и изключва. Лампата започва да работи 25 секунди след задействането й, тъй че операторът има време спокойно да напусне стаята.

Уредът може да се управлява и през стени.

Чрез таймера на дистанционното се наглася желаното време за стерилизация на стаята. В зависимост от големината й, то може да е от 15 минути до един час. В малки помещения до 10 кв.м. (тип кухня, баня, гардеробна) препоръчителният период за облъчване е 15 минути, при стаи до 20 кв.м. (тип дневна или спалня) – 30 минути. За големи пространства, офиси, магазини, халета до 40 кв.м. времето за дезинфекция е 60 минути. При изтичане на програмирания тайминг, лампата автоматично се изключва.

Вратите и прозорците трябва да бъдат затворени при стерилизацията, а хората и животните трябва да напуснат пространството.

След като уредът спре да работи, помещението задължително трябва да бъде проветрено в продължение на 10 минути, преди да влезете в него. Ако има остатъчен дразнещ мирис, удължете времето за вентилация. Добре е

лампата да се избърше с чиста кърпа

преди и след употреба, защото прахта пречи на лъчението. За оптимална дезинфекция е препоръчително уредът да се ползва веднъж или два пъти седмично за около 30 минути. Според спецификациите, животът на лампата е най-малко 8000 часа. Мощността й е 38 W, а площта на облъчване до 40 кв.м.

За повече информация и поръчки:

Калоян Божилов: +359877779428; klbozhilov@yahoo.com

Директна заявка можете да попълните тук:

https://form.jotform.com/201035080908043

А можете и да сканирате QR код, чрез който да поръчате уреда.

Цена: 216 лв. с вкл. ДДС

Facebook Twitter Google+

0 Коментара