От 15 юни до 15 юли кулинарният виртуоз Габриеле Фелисиани ще демонстрира своя невероятен талант пред гостите и членовете на голф комплекс “Тракийски скали” край Каварна – само в ресторант “Гети” на брега на морето.

Кой е Габриеле Фелисиани?

Темпераментен италианец, от когото струи средиземноморска топлота. Учи в родната Пескара, преди да се впусне в нескончаем маратон в света на кулинарното изкуство – Испания, Франция, Италия, Германия, Австрия, Швейцария, САЩ. Открива ресторант в Мюнхен, консултира други в Санкт Петербург, Берлин и Цюрих. За малко се установява в Китцбюел, преди да се премести в Прага. Готвил е талиатели с говежда опашка и лаврак, печен в морска сол, за папа Бенедикт XVI, както и Витело тонато и филе Росини за Михаил Горбачов. По време на гастролите си по света е приготвял храна за Владимир Путин, Силвио Берлускони и Борис Бекер.

Награди: 3 звезди Michelin

Кулинарно верую: връщане към старата италианска кухня

“Няма значение дали става дума за пет или нула звезди. При всички случаи трябва да даваш най-доброто от себе си и винаги да предлагаш на клиента нещо ново.”

“Въпреки че искам да ръководя петзвезден ресторант, се стремя хората да се чувстват в него уютно като у дома си, а не ограничени.”

Facebook Twitter Google+

0 Коментара